Akcija „Odnos vozač-pješak“ na području Centra javne bezbjednosti Zvornik

ZVORNIK – Analizirajući stanje bezbjednosti saobraćaja, uočeno je da su pješaci najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju u smislu da je povećan broj povrijeđenih pješaka u saobraćajnim nezgodama, saopšteno je iz CJB Zvornik.

S ciljem poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, posebno bezbjednosti pješaka, na području Centra javne bezbjednosti Zvornik će se od 01.04. do 30.04.2017. godine, vršiti kontrola saobraćaja sa akcentom na kontrolu „odnos vozač-pješak“ i kontrolu pješaka učesnika u saobraćaju.

Pomenuta akcija ima za cilj povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da poštovanjem saobraćajnih propisa i oprezom prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti.

U poslednja tri mjeseca, na području Centra javne bezbjednosti Zvornik dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima su pješaci smrtno stradali. U svim slučajevima nezgode su se događale u noćnim uslovima i pješaci nisu koristili svjetloodbojne prsluke.

Sa pomenutim akcijama Centar javne bezbjednosti Zvornik nastaviće i u narednom periodu. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

Back to top button