9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Uhapšeni policijski službenik CJB Zvornik brisao kazne za pare

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, u saradnji sa Centrom javne bezbjednosti Zvornik, uhapsili su lice čiji su inicijali N.S. iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik ovog centra počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je Srni da je lice N.S. lišeno slobode 24. februara i da je protiv njega podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Bijeljina o otkrivanju navedenih krivičnih djela, a Osnovni sud u Zvorniku odredio mu je mjeru jednomjesečnog pritvora.

“U okviru istrage Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske i CJB Zvornik, utvrđeno je da je N.S. zloupotrijebio službeni položaj na način da je od više bezbjednosno interesantnih lica uzimao novac, a za uzvrat u Registru novčanih kazni i prekršajnim evidencijama koje koristi MUP izvršio falsifikovanje određenih činjenica kojima je omogućio da lica za koje je vršio te ispravke, budu izbrisana iz evidencija kao dužnici Budžeta Republike Srpske za prethodno neplaćene prekršajne naloge”, pojasnila je Miljanovićeva.

Ona je dodala da je protiv policijskog službenika S.N. pokrenut disciplinski postupak i doneseno je rješenje o suspenziji.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se