Stravična nesreća: Odvezao majku na posao, pa poginuo

UGRINOVCI – Našeg Jovana više nema. Izgubismo ga u trenu! Još ne vjerujem šta nam se dogodilo. Ovakvu tragediju, da dijete tako pogine, to roditelj ne može da preživi

Ovako, skrhan bolom, gotovo u dahu za „Novosti“ priča Simo Mrkonjić, otac Jovana Mrkonjića (25), koji je u nedelju ujutru nastradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Ugrinovcima.

Tragedija se dogodila nešto prije sedam časova, u Krnjaševačkoj ulici kod broja 57, u ovom mjestu, u opštini Zemun. Vraćajući se kući iz pekare, koju je držao zajedno sa ocem, Jovan je izgubio kontrolu nad „fijatom“, sletio s puta i udario u stub javne rasvjete.

– Oko pola dva poslije ponoći došao je kod mene – prisjeća se Simo. – Rekao mi je da se naspavao i da je došao da mi pomogne. Poslije je otišao u nabavku, odvezao majku na posao i onda pošao kući da se odmori. Sat vremena poslije, dolazi jedan njegov drugar, kaže mi – Jovan imao udes. Pitam ga da li se šta Jovanu dogodilo, a on jedva priča. Kad sam vidio dijete da mi leži pored auta, sve mi je bilo jasno. E moj, Jovane! A taman smo nešto počeli, skućili se…

Porodica i prijatelji od ranog jutra pristižu u kuću Mrkonjića u Ugrinovcima. Niko ne vjeruje da više Jovana nema, da je prerano prekinut život ovog mladića.

Nikada automobilom nije jurcao, nikada ni manji udes nije imao – govori nam jedan od rođaka nastradalog. – Ne znamo šta se dogodilo. Radio je, umoran je bio, možda je zaspao. Bio je marljiv, vrijedan i uvijek je ocu htio da pomogne. Simo i on su prošle godine otvorili pekaru. Simo je mijesio peciva, a Jovan vodio posao. Ovdjje su se doselili kada su izbegli iz Hrvatske, skućili se. Taman su stali na noge i sad ovo…

Žitelje Krnjaševačke ulice, gdje se nesreća dogodila, jak udarac probudio  je iz sna. Odmah su istrčali iz kuća i pokušali da pomognu mladiću.

– Čim sam čuo udarac, znao sam da se neko slupao – priča jedan od komšija. – Odmah sam istrčao iz kuće. Auto je bio bočno zakucan u banderu. Ponadao sam se da je vozač živ. Ipak, dečku nije bilo spasa. Na mestu je ostao mrtav. Nisam ga ni prepoznao u trenutku, tek kad je policija došla i identifikovala ga, shvatio sam da je to sin pekara Mrkonjića. Jauci majke za izgubljenim detetom kao da još paraju nebo.

Jovan Mrkonjić biće sahranjen u utorak na ugrinovačkom groblju.

Nevjerica na svakom koraku

Porodica i prijatelji nastradalog Jovana u nevjerici su dolazili na mjesto nesreće, kako bi se uvjerili da je vijest o njegovoj pogibiji zaista tačna. Čistili su srču i pomogli da se kola odnesu, opere krv sa trotoara…

I komšije svraćaju, gledaju u nevjerici, niko ne shvata kako je do tragedije došlo.

Crna tačka

Žitelji Krnjaševačke ulice pričaju da ovo nije prvi udes koji se ovdje dogodio.

– I prije dva mjeseca jedan vozač je sletio s puta. Svi se zalete od okretnice, a put ima mali nagib. Godinama molimo nadležne da na raskrsnici, kod okretnice 711, naprave „ležećeg policajca“, kako bi preduprijedili buduće nesreće – govore mještani.

Jedan komentar

Back to top button