12 C
Zvornik
24. мај 2024.

Izetbegović razorio predsjedništvo BiH

BEOGRAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Bakir Izetbegović „razorio Predsjedništvo BiH“ i da će svi budući pokušaji stranaca da prisile druge da učestvuju u funkcionisanju i radu organa BiH neminovno morati da uključe tu spoznaju.

„Sada i oni u Republici Srpskoj koji su vjerovali da treba da tamo rade i onda kada su ti organi radili protiv nas imaju dobru praksu Izetbegovića“, rekao je Dodik za beogradsku „Politiku“.

On je ocijenio da u Srpskoj svi treba da ostanu jedinstveni i da na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske donesu odluke važne za dalje pozicioniranje u BiH.

Dodik je istakao da to podrazumijeva rješavanje mnogih pitanja koja se ne tiču samo „uzurpacije Predsjedništva BiH od strane Izetbegovića“.

„Da bismo se mi u punom kapacitetu vratili u organe BiH moramo riješiti i problem stranih sudija, ali i nametanja odluka visokog prestavnika dvadesetak godina, kao i to kako ubuduće spriječiti ovakva neustavna ponašanja. Ako hoće u redu je, a ako neće, nama je sasvim dovoljna i Republika Srpska“, poručio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske ocijenio je da je Srbija napadnuta ovim činom i agresivnim ponašanjem, te istakao da je posebno iritantno što je to urađeno prema zemlji koja je u proteklom vremenu pokazivala želju i sposobnost za jačanje saradnje i mira u regionu.

„Baš to Izetbegoviću i smeta jer nastoji da stvori privid od takve Srbije“, ukazao je Dodik.

Predsjednik Srpske je Izetbegovićeve optužbe o saradnji sa Srbijom ocijenio smiješnim. „Naprosto, uvijek ćemo biti na strani Srbije. To je država koja nas interesuje, u BiH smo pod moranjem“, poručio je Dodik.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se