0.4 C
Zvornik
28. јануара 2023.

Održana 3. redovna sjednica gradske Skupštine

ZVORNIK – Skupština grada Zvornik usvojila je na današnjoj 3. redovnoj sjednici Odluku o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na teritoriji grada Zvornik na dan 31. decembar 2016. godine koja je proistekla iz obaveza utvrđenih Zakonom o porezu na nepokretnosti.

Visina vrijednosti nepokretnosti /građevinsko zemljište, poljoprivredno, šumsko i industrijsko zemljište, stan, kuća, poslovni objekti, industrijski objekti i ostali objekti/ utvrđena je za šest gradskih i šest vangradskih zona.

Vrijednost nepokretnosti je osnovica za obračun poreza na nepokretnosti.

Gradska Skupština usvojila je i Program utroška namjenskih sredstava posebnih namjena od vodnih naknada u 2017. godini. Sredstva utvrđena ovim Programom čine raspoloživa sredstva na računu posebnih namjena Grada Zvornik od vodnih naknada, kao i sredstva koja su planirana u prihodima budžeta Grada za 2017. godinu. Programom je navedeno i da će sredstva u ukupnom iznosu 414.121 KM biti utrošena za projekte vodovoda u okviru FIŠ projekta, te za održavanje vodoprivrednih objekata i uređenje riječnih korita na teritoriji grada Zvornik.

Odbornici su jednoglasno usvojili i Izvještaj o radu Komisije za povratak, razvoj i integraciju za 2016. godinu, kao i Godišnji program rada i finansijski plan za 2017. godinu javnih ustanova čiji je osnivač Grad Zvornik.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je, komentarišući rad javnih ustanova čiji je osnivač Grad Zvornik, rekao da uvijek može bolje.

– Sva javna preduzeća odgovaraju svojoj svrsi. Zadovoljan sam radom Doma za stara lica u Kiseljaku koji je prešao neku granicu samoodrživosti, a ove godine preduzećemo ozbiljne korake i da se stanje u Domu zdravlja popravi, kao i u Rekreativno-sportskom centru koji ima problema zbog nekih dugovanja iz ranijih godina – rekao je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
981PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se