29.3 C
Zvornik
19. јул 2024.

Gradska uprava raspisala konkurs za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornik raspisala je Javni konkurs za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje za šta će u ovoj godini biti izdvojeno 20.000 KM.

Pravo na dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje mogu ostvariti porodice koje su obavile dvije procedure na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja priznate od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, porodice koje su finansirale dvije procedure iz sopstvenih sredstava i koje imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Zvornik.

Konkurs je objavljen na oglasnoj tabli Gradske uprave Zvornik i internet stranici www.opstina-zvornik.org.

Rok za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje je 16. novembar 2016. godine.

Gradska uprava Zvornik šest godina izdvaja sredstva za ovu namjenu, što je jedna od mjera u okviru pronatalitetne politike. U prethodnih pet godina za ove namjene izdvojeno je 110.000 maraka i obuhvaćeno je 27 parova.

Pored sufinansiranja jedne procedure vantjelesne oplodnje, iz budžeta Grada Zvornik godišnje se izdvaja oko 80.000 KM i to za prvo i drugo rođeno dijete kada je majka nezaposlena (jednokratno u iznosu od 200 KM), kao i za treće i četvrto rođeno dijete (jednokratno u iznosu od 500 KM).

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se