izbor urednikaLifestyle

Paolo Koeljo piše roman o Karadžiću?

Pisac Paulo Koeljo želi da napiše roman o prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i njegov prijedlog stigao je u Hag, pišu beogradski mediji.Brazilski književnik je spreman da dođe u Holandiju i da sa Karadžićem provede dvije sedmice da bi mu ispričao kako se godinama skrivao pod lažnim imenom doktora Dragana Davida Dabića.

Karadžić još nije prihvatio da taj dio svog života ispriča piscu iako je svjestan da bi, kako smatra list, njegova filmska priča imala planetarni odjek, a sa Koeljovim potpisom i milionske tiraže.

List navodi da je skrivanje doktora Dabića bilo originalnije, a njegova fizička transformacija vještija nego u bilo kom kriminalističkom filmu.

Slobodno se krećući po Beogradu, praktično pred nosom svim službama koje su ga godinama jurile, Karadžić je imao najbolji zaklon.

Živio je u soliteru u Bloku 45 na Novom Beogradu i bavio se psihijatrijom, što mu je bila osnovna profesija i po Srbiji držao predavanja.

Koelja smatraju jednim od najuticajnijih pisaca današnjice, čija su djela prodata širom svijeta u tiražu od preko 150 miliona primjeraka, objavljena u 170 zemalja i prevedena na više do 80 jezika.

Svjetsku slavu stekao je knjigama „Dnevnik jednog čarobnjaka“ i „Alhemičar“, pišu Večernje novosti.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close