DruštvoVIJESTI

Zabrana rada ugostiteljskih objekata i prodaje alkohol u Banjaluci

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović donio je naredbu o privremenoj zabrani rada svih ugostiteljskih objekata i prodaje i točenja alkoholnih pića na područja grada za 14. maj, u vremenu od 00.00 do 20.00 časova, potvrđeno je Srni u Gradskoj upravi.

Naredba je donesena na zahtjev Štaba obezbjeđenja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, čiji je zadatak da izvrši nesmetano održavanje javnih skupova – protesta na prostoru Parka „Mladen Stojanović“ i mitinga na Trgu Krajine koji će biti sutra održani u Banjaluci.

U navedenom periodu, naredbom se privremeno zabranjuje rad svim ugostiteljskim objektima, dok se ugostiteljskim objektima smještajnog tipa kao što su hoteli, hosteli i slično zabranjuje točenje alkoholnih pića.

Izuzetno je dozvoljen rad ugostiteljskim objektima i hotelima za pružanje svih usluga za već ugovorene i rezervisane svadbene svečanosti.

Naredbom se zabranjuje i prodaja alkoholnih pića u svim drugim objektima koja vrše prodaju alkoholnih pića – u prodavnicama, marketima, dragstorima i sličnim radnjama.

Kontrolu izvršenja zadataka iz naredbe obavljaće Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne policije Gradske uprave, uz asistenciju pripadnika MUP-a.

SRNA

Tagovi
Back to top button
Close
Close