naslovnaSvijetVIJESTI

Pomoć uništenom hramu u Njujorku stiže sa svih strana

BEOGRAD – Član uprave srpske pravoslavne crkve Sveti Sava u Njujorku Lidija Nikolić izjavila je da Svetosavskoj zajednici Njujorka mnogo znači pomoć vjernika koja stiže sa svih strana svijeta, a da je posebno dirnuta brigom Srba sa Kosova i Metohije.

Nikolićeva je istakla da je u prosjeku dnevno na račun Crkve pristizalo 8.000 dolara, kao i da su mnoge vjerske zajednice ponudile pomoć.

„Prva služba nakon požara koji je na Vaskrs zahvatio Crkvu Svetog Save služena je u episkopalnoj crkvi Golgote. Nastavićemo sa službama u episkopalnoj crkvi Svetog Đorđa u Njujorku“, rekla je Nikolićeva za „Večernje novosti“.

Govoreći o istrazi uzroka požara, Nikolićeva je navela da istraga ide svojim tokom i da Crkva ne obraća pažnju na brojne spekulacije koje prate taj događaj.

Sedmicu dana nakon požara koji je skoro do temelja uništio pravoslavni hram Svetog Save u Njujorku američki mediji „Njujork tajms“, „Vol strit džurnal“, „Njujork dejli njuz“ i TV stanice En-Bi-Si i Si-Bi-Es objavile su reportaže o prvoj službi srpskih vjernika nakon požara.

„Parohijani Crkve Sveti Sava oplakuju gubitak, dok ih ujedno bodri darežljivost“, naveo je „Vol strit džurnal“.

SRNA

Tagovi
Back to top button
Close
Close