9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Medicinari podnose krivičnu prijavu protiv ministra

Unija sindikata radnika u zdravstvu RS kao glavnog krivca zbog kojeg nisu dobili rješenje o reprezentativnosti, koje čekaju već dvije godine, označili su ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenka Savanovića.

Predsjednik Unije Miodrag Femić potvrdio je da će danas podnijeti krivičnu prijavu protiv ministra Savanovića navodeći da su se sindikalci umorili čekajući da se ministar smiluje i stavi tačku na ovu priču.

“Savanović je probio sve rokove da finišira pitanje naše reprezentativnosti, koja je i sudski potvrđena.To je uradio i nadležni odbor ministarstva rada, ali od ministra dalje ni glasa. Ministar Savanović i ministar zdravstva Dragan Bogdanić grčevito se bore da sve ostane mrtvo slovo na papiru. Ministu Bogdaniću ne odgovara sindikat koji neće biti samo nijemi posmatrač haosa u zdravstvu, a ministar Savanović ne želi da se zamjeri kolegi po ministarskoj fotelji”, rekao je Femić.

On dodaje da se ministri svim silama trude da ne daju priliku Uniji sindikata radnika u zdravstvu da pregovara o donošenju novog posebnog kolektivnog ugovora u oblasti zdravstva, dok stari ugovor važi još jedan dan.

Femić je naveo da je i ministar zdravlja Dragan Bogdanić kamen spoticanja za ovaj sindikat jer , kako je naveo, umjesto da se bavi dubiozom u zdravstvu i poradi na tome da medicinari ne idu iz bolnica, on provjerava sindikalne aktiviste u domovima zdravlja RS.

“Poslao je dopis zdravstvenim ustanovama da mu proslijede podatke kako bi on lično odlučio koji je sindikat reprezentativan, a koji nije”, kaže Femić, piše Blic.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se