Ex-YunaslovnaVIJESTI

Savjet: Vojska i policija Srbije u punoj pripravnosti

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić dao je danas odobrenje ministru odbrane da u slučaju potrebe stavi snage Vojske Srbije u punu pripravnost, kako bi mogle da zaštite građane, državu i imovinu od svih bezbjednosnih izazova koji dolaze spolja.

To je poslije sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost saopštio ministar pravde Nikola Selaković i objasnio da to znači da i ministar odbrane, u odsustvu predsjednika, može da donese odluku o angažovanju vojske, ukoliko za to bude potrebe, odnosno ako policija ne bude mogla sama da održi red i mir.

“Državni organi, bezbjednosne službe imaće dovoljno vremena, prostora i kapaciteta da odgovore na svaki bezbjednosni izazov i zaštite državni poredak i građane“, rekao je Selaković novinarima.

Bezbjednost građana i imovine je apsolutni prioritet i svi organi imaju obavezu da rade na njihovoj zaštiti, javlja Sputnik.

Tagovi

Jedan komentar

  1. Dao odobrenje ministru odbrane da stiti narod i drzavu od neprijatelja a on sam narod i drzavu dao nato paktu. Ko to moze da razume??? Sramota!!!

Back to top button
Close
Close