9.3 C
Zvornik
23. април 2024.

Održana Javna rasprava o primjedbama na Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana

ZVORNIK – U sklopu izrade izmjene dijela Regulacionog plana užeg urbanog područja grada Zvornika i dijela industrijske zone Birač-Karakaj danas je održana Javna rasprava o primjedbama, prijedlozima i mišljenjima iznijetim tokom javnog uvida u Nacrt ovog dokumenta.

Branka Blagojević iz Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ D.O.O. Bijeljina, koje je nosilac izrade Plana, rekla je da je pristiglo 14 primjedbi, te da je većina njih prihvaćena.

– Ne radi se o kompletnoj izmjeni Regulacionog plana, već o izmjenama na pojedinačnim lokacijama kojih ima 20. Lokacije su uglavnom određene tako što su sami vlasnici tih parcela ili korisnici podnosili inicijative odjeljenju za prostorno uređenje Grada Zvornik da žele da zemljište privedu namjeni, ali ne mogu iz određenih razloga. Mi smo pokušali da damo rješenje koje će sutra moći biti realizovano na terenu. Prošla je procedura javnog izlaganja Nacrta i sve što je bilo opravdano i konstruktivno smo prihvatili, a nismo mogli prihvatiti primjedbe koje su se odnosile samo na ekonomsku težinu lokacije, odnosno ako se tražilo povećanje spratnosti ili gabarita objekta, mi smatramo da smo kroz Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana već dali maksimume i nismo ih mogli usvojiti zbog racionalnosti korišćenja prostora – rekla je Blagojevićeva.

V.d. načelnika odjeljenja za prostorno uređenje Grada Zvornik Boško Kojić istakao je da je pored fizičkih i pravnih lica, i ovo odjeljenje uložilo primjedbe.

– Mi ćemo sagledati stav nosioca izrade Plana o svim primjedbama i ukoliko Nacrt bude prihvatljiv kao Prijedlog plana, isti će biti upućen na usvajanje lokalnoj Skupštini – rekao je Kojić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se