INFOCENTAR

Danas malo svježije

BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u prvom dijelu dana biće suvo i malo svježije vrijeme, a popodne se na jugu i zapadu očekuje slaba kiša.

Tokom dana očekuje se malo svježije vrijeme nego prethodnih dana, ali i dalje ugodno za ovo doba godine. Polovinom dana nova oblačnost zahvatiće južne i zapadne predjele, te će popodne u ovim krajevima početi da pada slaba kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i tokom noći slaba kiša padaće ponegdje i na sjeveru, dok će na istoku ostati suvo vrijeme.

Duvaće slab i promjenjiv vjetar, a popodne slab jugo. Najviša dnevna temperatura vazduha od sedam do 12 stepeni, dok će u višim predjelima biti oko tri stepena.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u Hercegovini i u zapadnim područjima preovladava pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama ponegdje u centralnim krajevima ima magle.

Najniža temperatura jutros u 7.00 časova izmjerena je na Bjelašnici – minus devet stepeni, u Kalinoviku minus sedam, na Čemernu minus šest, na Han Pijesku, na Jahorini i u Istočnom Drvaru minus pet, na Sokocu, u Nevesinju, Kupresu i Gacku bila su minus četiri, u Drvaru, na Ivan Sedlu, u Driniću, Mrkonjić Gradu, Jajcu i Sanskom Mostu minus tri, u Prijedoru i Šipovu minus dva, u Banjaluci, Livnu, Rudom, Foči, Srebrenici, Srpcu i Zenici minus jedan.

U Gradišci, Novom Gradu, Zvorniku, Sarajevu, Goraždu, Bileći, Tuzli i Zvorniku izmjerena je nula stepeni, u Doboju, Višegradu i Gradačcu jedan, u Bijeljini dva, u Mostaru, Trebinju i Čapljini tri, u Bihaću pet i u Neumu šest stepeni Celzijusovih.

Nevesinje je u protekla 24 časa bilo najkišovitije mjesto, pao je 61 litar po metru kvadratnom. U Bileći je palo 56 litara kiše po metru kvadratnom, u Gacku 45, na Čemernu 35, u Mrkonjić Gradu 27, u Trebinju i Driniću 26, u Kalinoviku 25, u Gradišci 21, u Ribniku 20, u Rudom i Foči 14, u Višegradu 13, u Prijedoru i Novom Gradu 12, u Srebrenici i Banjaluci 10, na Han Pijesku devet, u Zvorniku, Doboju i Istočnom Drvaru osam, na Sokocu sedam, a u Bijeljini pet litara po metru kvadratnom.

Visina snijega jutros u 7.00 časova na Čemernu iznosi osam centimetara, na Han Pijesku šest, u Istonočnom Drvaru četiri, u Kalinoviku tri, u Srebrerenici dva i u Nevesinju i Gacku jedan centimetar.

Tagovi
Back to top button
Close
Close