23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

POZVAN U REPREZENTACIJU: Veliki uspjeh Radomira Tomića, mladog tenisera iz Zvornika

Teniski klub „Vidikovac“ iz Zvornika, je vrlo mlad tenski klub, kao i njegovi najuspješniji igrači. Međutim to ni jedne ni druge to ne sprečava da postižu izvanredne uspjehe

ZVORNIK – Radomir Tomić, član teniskog kluba „Vidikovac“ Zvornik, za kratak period postigao je izvrsne i vanserijske rezultate na turnirima za djecu do 12 godina na nivou Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Kao rezultat dobrih igara i velikog broja pehara i nagrada, nedavno je uslijedio i poziv iz Teniskog Saveza Bosne i Hercegovine, za učešće na Zimskom evropskom prvenstvu u Moskvi, gdje bi predstavljao reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a koji se održava od 29 do 31. januara 2016. godine.

Tomić je ovaj poziv prihvatio sa velikim oduševljenjem, i rado se odazvao pozivu selektora, a kako nam je i sam rekao, daće sve od sebe da na turniru ostvari što bolji rezultat.

Pored toga, Tomić nam je još rekao da pored velike ljubavi koju ima prema tenisu nije sam zaslužan za svoje rezultate.

– Najzaslužniji za dosadašnji uspjeh su moji roditelji, kao i trener Miloš Jovanović, kojem se ovom prilikom javno zahvaljujem – kaže nam mladi Tomić.

Da podsjetimo, reprezentaciju BiH u Moskvi, pored mladog Tomića još predstavljaju Ahmed Hurtić i Edin Mulalić, obojica iz Tuzle.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se