10.4 C
Zvornik
04. март 2024.

Liberman čestitao dodiku 9. januar – Dan Republike Srpske

JERUSALIM – Predsjedavajući partije „Izrael naš dom“ Avigdor Liberman uputio je čestitku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.

„Republika Srpska uspostavljena je u izuzetno složenim uslovima i vremenima. Dan Republike danas izražava i duh tolerancije i solidarnosti naroda Srpske, uključujući i našu braću u jevrejskim opštinama u Banjaluci i Doboju“, ističe Liberman, koji je i poslanik Kneseta i predsjedavajući parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom.

Liberman želi Srpskoj dalji uspjeh u suočavanju sa brojnim izazovima koji stoje pred njom, privrednim i socijalnim, te da doprinosi vlastitoj afirmaciji i napretku cijele BiH.

U čestitki, koju je Srni proslijedio Libermanov stručni saradnik Aleksandar Nikolić, ističe sa da je ovo i prilika da se izrazi respekt prema potomcima Petra Kočića, kao i herojskih boraca protiv nacizma i fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Liberman naglašava da je ovo i čas za odlučno odbijanje pokušaja revizije istorije.

Libermanov stručni saradnik Aleksandar Nikolić navodi da su relevantni faktori u Izraelu svjesni da je Srpska iskonski i jedinstven izraz volje srpskog naroda u BiH, kao i niza nametnutih odluka i preglasavanja koji su u godinama poslije Dejtonskog sporazuma urušavali njene nadležnosti.

On kaže da se to odnosi i na pitanje simbola, kao posljedice odluke o konstitutivnosti naroda i na nivou entiteta.

„Nažalost, jedan od rijetkih faktora na međunarodnoj sceni koji je spreman da pruži otvorenu podršku u osjetljivim trenucima izazvanim primjenom dvostrukih aršina je prethodni ministar inostranih poslova Države Izrael Avigdor Liberman, odlični poznavalac prilika na Balkanu. Liberman je i poštovalac književnog rada Ive Andrića i ljubitelj djela Emira Kusturice“, dodao je Nikolić.

Izrael, koji decenijama prednjači u trpljenju štete od jednostranih pristupa većine međunarodnih organizacija i medija, kako navodi Nikolić, ima kapacitet da razumije ovakve konstelacije.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se