4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Katarina Kusmuk i Vasilije Vujičić sportisti godine Grada Zvornik

ZVORNIK – Sportista i sportistkinja godine Grada Zvornik za 2015. godinu su Katarina Kusmuk, članica Tekvondo kluba „Srpski Soko“ i Vasilije Vujičić, član Džudo kluba „Srpski Soko“.

Priznanja i nagrade najboljim sportistima, sportskim radnicima i pojedincima i preduzećima za doprinos razvoju sporta uručio je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je dobitnicima na njihovim rezultatima, ali i zato jer su prva generacija mladih sportista koji su nagrađeni od kako je Zvornik dobio status Grada.

– Uvijek stoji obećanje lokalne vlasti da se mora boriti da se obezbijede što bolji i kvalitetniji uslovi za njihove treninge i sveukupan rad. Mi svake godine dodijelimo priznanja za više od trideset sportista i sportskih radnika, ne zato što će oni dobiti neke visoke novčane nagrade i druga priznanja, nego da im pokažemo da vidimo njihov trud i znoj, da ga uvažavamo i poštujemo i da smo svjesni da oni u najpozitivnijem mogućem smislu afirmišu naš grad. Koristim priliku da čestitam svima onima koji su danas dobitnici ovih priznanja, želim im dobro zdravlje i svaku sreću u svim njihovim budućim treninzima i takmičenjima i da iskustva koja ponesu iz sporta koriste u cijelom životu da bi savlađivali sve prepreke i izazove koji im se nađu na putu – poručio je Stevanović.

Kusmukova je rekla da je priznanje veoma motivisalo za predstojeća takmičenja.

– U protekloj godini izdvojila bih učešće na Evropskom prvenstvu gdje sam ušla u četvrtfinale u borbama, međunarodna takmičenja u Češkoj, Sloveniji, Bugarskoj gdje sam osvojila veliki broj medalja i naravno prva mjesta i u borbama i u formama na Prvenstvu BiH i Prvenstvu Republike Srpske. Priznanje Grada Zvornik koje sam dobila motiv je za dalji rad, a nadam se medalji na Evropskom prvenstvu u aprilu u Grčkoj – rekla je Kusmukova.

Vujičić se zahvalio na priznanju koje je, kako je istakao, pohvala za njegov prošlogodišnji trud i rad.

– Veoma sam zahvalan Gradu Zvornik, kao i mom treneru Draganu Božoviću i Rajku Mirkoviću koji su me doveli do ovog uspjeha, ovo mi dosta znači za naredna takmičenja, dosta motiva sam dobio da treniram i napravim još bolje rezultate nego prošle godine – kazao je Vujičić. On je osvojio prvo mjesto na Internacionalnom turniru u Dubrovniku, treće mjesto na Međunarodnom turniru Temerin, drugo mjesto za kadete na Međunarodnom turniru Laktaši, drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu u Rumuniji, drugo mjesto na Prvenstvu Republike Srpske za kadete, drugo mjesto na Državnom prvenstvu, prvo mjesto na Međunarodnom turniru Pale i prvo mjesto na Prvenstvu Republike Srpske za mlade seniore.

Na 19. po redu manifestaciji Izbor sportiste godine koja je održana u okviru „Svetosavske nedelje 2016“ za najtalentovanijeg sportistu proglašen je mladi teniser Nikola Zekić. Za najbolji sportski klub proglašen je Rukometni klub „Drina“, najbolji trener je Igor Tadić iz Tekvondo kluba „Srpski soko“, sportski radnik godine je Rajo Okilj, sekretar Fudbalskog kluba „Radnički“ iz Karakaja, a najbolji trener mlađih kategorija je fudbalski trener Srđen Ešpek.

Proglašeni su i najbolji sportisti od od 3 – 10 mjesta i to su Mladen Stanarčević, golman RK „Drina“, Nemanja Batić, član Tekvondo kluba „Srpski soko“, atletičar Petar Mandić, Husein Salihović, kajakaš Kajak kanu rafting kluba „Drina“, Teodora Božović, takmičarka Džudo kluba „Srpski soko“, Borislav Erić, fudbaler FK „Drina“, Vladimir Petrović, odbojkaš „Drine“ i Riko Rikić, košarkaš kluba „Princip“.

Među 15 najtalentovanijih sportista proglašeni su : košarkašice Dejana Stevanović i Helena Radivojević, kajakašice Emina Pašić i Ajla Šrndić, kajakaš Hamza Hadžiavdić, atletičarke Milica Pelemiš i Stana Savić, karatista Marko Andrić, košarkaš Mladen Pisić, teniser Radomir Tomić, tekvondoistkinja Anđela Batić, košarkaš Aleksa Milićević, džudista Bogdan Vuković i fudbaler Nemanja Dragutinović.

Dodijeljena su i specijalna priznanja za doprinos razvoju sporta i to preduzećima „Zo-Ži“ i DOO „Obuća“, džudo treneru Danetu Pepić, fudbaleru Nemanji Stevanović, fudbalerki Valentini Šakotić, košarkašu Nikoli Rajković, odbojkašu Vasiliju Bošković, košarkašu Goranu Kovačeviću, auto-klubu „Ekstrem 4h4“ i fudbaleru Draganu Aćimoviću.

Manifestaciju „Izbor sportiste godine“ uljepšalo je svojim pjesmama Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se