12 C
Zvornik
23. април 2024.

Projekat Upozoravanja na opasnosti od mina u mjesnoj zajednici Kula Grad

ZVORNIK – U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ danas je održan sastanak Tima 1 Crvenog krsta Republike Srpske za upozoravanje na opasnosti, predstavnika Crvenog krsta Republike Srpske i ove škole na kome je predstavljen plan i dogovorena realizacija predavanja i prezentacija upozoravanja na opasnosti od mina u područnoj školi i u mjesnoj zajednici Kula Grad.

Vođa Tima 1 Crvenog krsta Republike Srpske za upozoravanje na opasnosti od mina Dejan Galić rekao je da će predavanja i prezentacije biti održane u narednoj sedmici, kako u područnoj školi na Kula Gradu, tako i u mjesnoj zajednici.

– Cilj je da se podigne svijest, prvenstveno učenika, ali i ostalog stanovništva, o postojanju mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava u užem, a i širem okruženju – rekao je Galić.

On je dodao da je u okviru istog projekta obnovljena trajna minska ograda na lokalitetu Mlađevac 1 i 2 u ovoj mjesnoj zajednici dužine 1.150 metara. Trajna minska ograda biće na tom području sve dok se ne izvrši potpuno deminiranje.

Ovaj projekat realizuje se u saradnji sa Republičkim Crvenim krstom kao donatorom.

– Projekat pomoći u postavljanju trajne minske ograde, bilborda i rad u ugroženoj zajednici sa djecom, lovcima i stanovnicima na području opštine Zvornik provodimo uz podršku Međunarodnog komiteta Crvenog krsta. Ciljne grupe biće upozorene da opasnost još uvijek traje i da će još trajati – rekla je Kovač.

Tokom predavanja učenicima i stanovnicima ove zvorničke mjesne zajednice biće podijeljen i odgovarajući propagandni materijal sa porukama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se