14.3 C
Zvornik
04. март 2024.

Oprezno – kolovozi vlažni i klizavi

BANJALUKA – Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mjestimično vlažnim i klizavim kolovozima, a poledica je moguća u višim krajevima, na prilazu tunelima i preko mostova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Maglaj – Doboj – Teslić, Kiseljak – Kaonik, Olovo – Tuzla – Zvornik, Kladanj – Vlasenica, te na putevima na području Sarajeva, Novog Travnika, Viteza i Glamoča.

Vozačima se savjetuje da voze oprezno i zbog opasnosti od obrušavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog zbog čega je na magistralnom putu Brčko – Bijeljina u naselju Gredice izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici puta Brčko – Lončari, u naselju Gorice.

Zbog minerskih radova na lokalitetu Hidroelektrane „Bočac dva“ na magistralnom putu Karanovac – Crna Rijeka na snazi su privremene obustave saobraćaja od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova. Na istom magistralnom putu, na dionici Crna Rijeka – Ugar, u toku je sanacija kolovoza zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja.

Na području opštine Kotor Varoš u toku je rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom u periodu od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, u mjestu Lišnja, te na dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici auto-puta Prnjavor – Doboj.

U toku je prva faza gradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je u ovom mjestu, na regionalnom putu Prnjavor – Doboj preko Stanara, izmijenjen režim saobraćaja.

Saobraćaj će se odvijati nesmetano uz povremene potpune obustave za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta.

Povremene potpune obustave provodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Predviđeno je da radovi traju do 31. decembra.

Preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Zbog izgradnje regionalnog puta Nevesinje – Berkovići, dionica Vojne – Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Naizmjenično, jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnim putnim pravcima Ukrina – Vijaka, u Vijačanima, te putu Karanovac – Mitrovići.

Na dionici regionalnog puta dionica Vijaka dva – Razboj u toku je sanacija klizišta zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na dionici regionalnog puta Kotor Varoš – Mitrovići zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže vozila saobraćaju jednom trakom.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika ad. Holding „Drinatrans“ Zvornik.

Na putevima u Federaciji BiH kraći zastoji mogući su na dionicama na kojima se izvode radovi Jablanica – Prozor i Jajce – Banjaluka.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se