14.3 C
Zvornik
21. мај 2024.

Oprez zbog moguće poledice

BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH zbog niske jutarnje temperature vazduha na dionicama u višim predjelima, na prilazu tunelima i preko mostova mjestimično je moguća poledica, a vidljivost je smanjena na području Foče i Kneževa.

Na magistralnom putu Kula-Krupac zbog radova koji se izvode svakim danom, osim

nedjelje, izmijenjen je režim saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova na izgradnji obilaznice na dionici magistralog puta Karanovac – Crna Rijeka, u mjestu Bočac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, a na dionici Crna Rijeka – Ugar moguće su povremene obustave saobraćaja zbog sanacije kolovoza.

Na lokalitetu Hidroelektrane „Bočac dva“, na istom magistralnom putu, do 30. novembra produženi su radovi miniranja terena zbog čega su u toku dana aktivne obustave saobraćaja od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova.

Produženi su i radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, a saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u vremenu od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka -Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, naseobina Lišnja, od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj.

U toku je prva faza izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor – Doboj, dionica Gornja Vijaka dva – Razboj, u mjestu Dragalovci, a povremene obustave saobraćaja od najviše 45 minuta provodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Kotor Varoš – Mitrovići zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, na dionici regionalnog puta Ukrina – Gornja Vijaka, te na regionalnom putu Karanovac – Mitrovići na mjestu klizišta.

Polučasovne obustave saobraća zbog deminiranja terena aktivne su od 8.00 do 16.00 časova na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, na regionalnom putu Srebrenica dva – Bratunac jedan, lokalitet Potočari, na dionici regionalnog puta Šamac jedan – Grebnice, lokalitet Tišina, te na lokalnom putu u mjestu Makljenovac na lokalitetu Razbjenjak – Putnikovo Brdo, područje Doboja.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se