PolitikaVIJESTI

Opozvan Bore Škeljić načelnik opštine Kneževo

Za opoziv načelnika opštine Kneževo Bore Škeljića glasalo je 3054 stanovnika Kneževa, dok je 2464 bilo protiv, čime je Škeljić izgubio načelničku fotelju u trećem pokušaju.

Na glasanje je izašlo 58 odsto glasača ili više od 5.500 građana. Referendum za opoziv načelnika podržalo je 11 od ukupno 19 odbornika u opštini Kneževo.

Za ovu inicijativu glasalo je pet odbornika SNSD-a, po dva odbornika SDS-a i Saveza za demokratsku Srpsku i po odbornik PDP-a i Socijalističke partije.

Glasanje o opozivu načelnika opštine Kneževo Bore Škeljića završeno je večeras i proteklo je bez problema, rekao je predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva Budimir Dukić.Dukić je rekao da je na 21 od ukupno 22 biračka mjesta glasanje završeno u 19.00 časova, a na jednom je produženo do 19.15 zbog kraćeg prekida u toku dana.

On je istakao da je, prema nekompletnim podacima, glasalo nešto više od 58 odsto glasača ili više od 5.500 građana.

Dukić je rekao da prve nezvanične i nekompletne rezultate referenduma očekuje oko 21.00 čas.

Na području opštine Kneževo jutros u 7.00 časova su otvorena 22 glasačka mjesta, na kojima se 9.589 lica sa prvom glasa moglo izjasniti o opozivu Škeljića.

Referendum za opoziv načelnika podržalo je 11 od ukupno 19 odbornika u opštini Kneževo. Za ovu inicijativu glasalo je pet odbornika SNSD-a, po dva odbornika SDS-a i Saveza za demokratsku Srpsku i po odbornik PDP-a i Socijalističke partije.

SRNA

Tagovi
Back to top button
Close
Close