12 C
Zvornik
19. април 2024.

MARKO JAKŠIĆ O SVEMU POMALO: Očekujem pobjedu protiv Sarajeva; Ne vjerujem da ću ostati u Drini!

Fudbaleri Drine nakon 15 odigranih kola imaju svega 9 bodova što je za 12 bodova manje u odnosu na Slaviju, koja se nalazi na 10. mjestu koje garantuje opstanak u Premijer ligi BiH. I pored izuzetno teške i mučne polusezone Zvorničani ne gube nadu da će neki bolji dani uskoro doći u ovaj kolektiv, koji ove godine slavi 70 godina postojanja.

Iako se baš ne može pohvaliti rezultatima, Drina ipak ima razloga da bude zadovoljna jednom činjenicom. Napadač Marko Jakšić nalazi se na trećem mjestu liste strijelaca sa sedam postignutih golova, odmah iza fudbalera Sarajeva i Širokog Brijega, Leona Benke i Vagnera Santosa.

Iako je blizu zalaska karijere, ovaj 32-godišnji Beograđanin igra u životnoj formi, što bi se reklo proživljava drugu mladost.

Pauzu u prvenstvu iskoristili smo za nešto duži razgovor sa njim a naše prvo pitanje bilo je u vezi dosadašnjeg dijela sezone i koliko je zadovoljan igrom svog tima?

„Naravno da ne mogu biti zadovoljan rezultatima. Ekipa je platila danak loše odrađenim pripremama te smo bodove gubili kad smo padali sa snagom tj. pred kraj utakmice“, kaže Jakšić.

Neizostavno je bilo i pitanje u vezi trenutne situacije u klubu.

„Situacija je alarmantna, jako teška! Ako u ova zadnja tri kola jesenje polusezone ne uzmemo bar šest bodova teško da se možemo čemu nadati na proljeće“, ističe Jakšić.

Što se tiče bitke u davanju golova Jakšić kaže da zamjera sam sebi što do sada nije na prvom mjestu liste strijelaca.

„Osjećaj je sigurno lijep ali iskreno zamjeram sam sebi što do sada nisam na prvom mjestu. Propustio sam neke šanse da realizujem ali i ovih sedam golova do sada je veliki uspjeh s obzirom na naše stanje na tabeli i odnos datih i primljenih pogodaka. Da sam u nekoj ekipi koja se bori za vrh sigurno bih dao više“, rekao je Jakšić.

S tim u vezi sigurno je da svakog simpatizera i navijača Drine zanima da li Marko Jakšić ostaje i na proljeće u Zvorniku ili bar u bh fudbalu?

„Na kraju polusezone moji lični planovi su da odem na medeni mjesec i da napunim baterije za proljećni dio, jer me očekuje paklen rad od kraja decembra pa do sredine januara. Iskreno ne vjerujem da ću ostajati u Drini što ne znači da joj ne želim sve najbolje i nadam se da će ostati u Premijer ligi. Ima par klubova iz vrha Premijer lige koji su zainteresovani za mene ali ništa konkretno, ako dođe koja ponuda sigurno je da ću razmisliti. Ima i inostranih ponuda, uglavnom iz Azije pa ćemo vidjeti na kraju šta će biti od svega“, jasan je Jakšić.

Što se tiče borbe za sam vrh tabele i opstanak Jakšić ističe da će se žestoka borba voditi do poslednjeg kola, posebno za prvaka.

„Za opstanak će se boriti pola lige a što se tiče šampiona… velike šanse su na strani Slobode, Zrinjskog, Širokog Brijega i Sarajeva. Do poslednjeg kola će se boriti za prvaka“, ističe Jakšić.

I poslednje pitanje bilo je vezano za subotnji nastavak prvenstva gdje Drina dočekuje favorizovano Sarajevo.

„Ma koliko nekome smješno zvučalo, moje mišljenje je da ćemo pobjediti Sarajevo. Igraču protiv trenera koji me je uveo u seniorski fudbal, sada već davno u Radničkom sa Novog Beograda. Sigurno je da ću imati veliki motiv da se dokažem pred Miodragom Ješićem u najboljem svjetlu, kako ja tako i ekipa. Poslednja dva kola biće lakša ukoliko slavimo u subotu“, zaključuje Jakšić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se