Višestruki značaj mosta između Ljubovije i Bratunca

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je Srni da će most preko Drine između Ljubovije i Bratunca biti značajan u međunarodnom smislu, jer će povezati dvije države, ali i u ekonomskom pošto će ubrzati razvoj područja na kojem se nalazi.

Trninić je rekao da će se most, koji će spojiti dva vrlo značajna pravca sa obje strane rijeke Drine, na čijoj će izgradnji radovi sutra i zvanično početi, nalaziti dva kilometra nizvodno od Bratunca, kako bi se izbjegle saobraćajne gužve kroz centar i jedne i druge opštine.

„Ukupna vrijednost radova na izgradnji mosta je oko 12 miliona evra, od čega je izgradnja mosta koju finansira Srbija oko 4,5 miliona evra, granični prelaz koji finansira BiH oko sedam miliona evra, a pristupni putevi koje finansiraju `Putevi Republike Srpske` 800.000 KM“, precizirao je Trninić.

Prema njegovim riječima, most će imati dvije kolovozne trake ukupne širine 6,5 metara, dvije ivične trake širine pola metra, dvije pješačke staze širine po 1,75 metara, te dvije biciklističke staze širine po 1,70 metara.

On je dodao da će betonski most biti dugačak 227 i širok oko 13 metara, te da će imati osam potpornih stubova.

Protokol o izgradnji mosta između vlada Republike Srpske i Srbije potpisan je 2013. godine, a sporazum između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Srbije ove godine.

Sutrašnjoj svečanosti početka izgradnje mosta prisustvovaće predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

(SRNA)

Back to top button