LIFESTYLE

Snouden tvrdi: Vanzemaljci nam šalju kodirane poruke!

MOSKVA – Najpoznatiji „zviždač“ Edvard Snouden, kog SAD traže zbog objavljivanja tajne diplomatske korespondencije, tvrdi da vanzemaljci šalju poruke u šiframa, pa ih ne razlikujemo od pozadinske „svemirske buke“.

Snouden navodi da je riješio takozvani „Fermijev paradoks“, odnosno da je odgovorio na pitanje: S obzirom na to koliko je svemir veliki i koliko je star – kako to da ljudi još nisu primili nikakve signale?

On tvrdi da je potreba za šifrovanjem informacija univerzalna na Zemlji, pa nema razloga da i vanzemaljci ne kodiraju svoje poruke.

„Kada gledate dobro šifrovanu informaciju, uopšte ne shvatate da je šifrovana. Informaciju je tada nemoguće razlikovati od pozadinske buke“ – navodi Snouden.

Prema njegovom objašnjenju, kada analiziramo sve što hvataju sateliti, ili sve što čujemo od naše civilizacije, ako vanzemaljci zaista postoje, sva njihova komunikacija je za nas – kodirana.

„Ono što čujemo, vanzemaljsku televiziju ili telefonski razgovor ili poruku svemirskog broda matičnoj planeti, šta god to bilo, ne možemo razlikovati od svemirske pozadinske radijacije“ – precizira Snouden.

Naučnici, pak, tvrde da „super napredne civilizacije“ ne postoje u dijelu svemira koji je blizu Sunčevog sistema, pa nema opasnosti od invazija, ali ni mogućnosti za „bliske kontakte treće vrste“.

Najnovija istraživanja pokazuju da nema ni traga od super naprednih svjetova, koji se na skali razvijenosti svrstavaju u Tip 3.

Naučnici, istovremeno, navode da ljudska vrsta nije još dostigla ni Tip 1, već da će to uspjeti da ostvari tek za stotinu do dvije stotine godina, navode naučni portali.

SRNA

Tagovi
Back to top button
Close
Close