Ex-YuVIJESTI

Orban Vučiću: Šaljemo i vojsku na granicu

Mađarski premijer Viktor Orban je iz Brisela telefonom razgovarao sa predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o izbjegličkoj krizi.

Kako je saopštio šef Pres službe Orbanovog kabineta Bertalan Havaši premijeri Mađarske i Srbije su razgovarali o kriznoj situaciji izazvanoj masovnom migracijom na granicama Srbije i Makedonije.

Orban je, kako se navodi, obavijestio Vučića o novom zakonu o pograničnim kontrolama koje će mađarski parlament uskoro usvojiti, što će omogućiti slanje jakih policijskih i vojnih jedinica na granicu sa Srbijom od 15. septembra, naveo je Havasi.

Očekuje se da će imigranti i krijumčari ljudima potražiti nove tranzitne puteve zaobilazeći Mađarsku, rekao je Orban Vučiću, dodavši da se zemlje u regionu moraju pripremiti za tu situaciju.

Prema njegovim riječima, Vučić je rekao Orbanu da Srbija ispunjava svoju obavezu registrovanja tražilaca azila koji stižu iz Makedonije, iako Makedonija ne sprovodi kontrole na granicama.

Inače, mađarski premijer se nalazi u Briselu gdje razgovora sa liderima Evropske unije o problemu migracije, navodi mađarska agencija.

TANJUG

Tagovi
Back to top button
Close
Close