Crna hronikaVIJESTI

Ispalili 20 metaka i nisu ubili vođu klana u Istočnom Sarajvu

Saslušanjem vještaka juče je u Sudu BiH nastavljeno suđenje Slobodanki Tošić zvanoj Boba iz Han-Pijeska, optuženoj za zločinačko udruživanje i pokušaj ubojstva Đorđa Ždrale, vođe jednog od klanova u Istočnom Sarajevu.

Bivša Mis fotogeničnosti BiH i Playboyeva zečica, te učesnica rijalitija Surviver na Sud je došla u pratnji svoje majke, sestre i strica koji su pažljivo pratili suđenje. Na klupu za svjedoke prvi je sjeo vještak Hamza Žujo koji je Ždraline povrede označio kao lakše. Povrede su, kaže vještak, nanesene eksplozivnim sredstvom, ali se ne može isključiti ni mogućnost da su nastale od projektila nekog automatskog naoružanja. Predmet vještačenja Željka Popovića bile su dvije automatske puške, 26 čaura, te sporni dijelovi četiri zrna. Za puške je vještak ustvrdio da su ispravne te da je na jednoj od njih izbrušen fabrički broj. Svih 26 čaura su kalibra 7,62 x 39 mm i sve su ispaljene iz automatske puške izbrušenog fabričkog broja, naglasio je Popović. Međutim, četiri zrna su bila u takvom stanju da nije bilo moguće utvrditi potiče li neki od njih iz pušaka koje su bile predmet vještačenja.

Aleksandar Vranješević je vještačio audija u kojem je u trenutku pucnjave bio Ždrale i utvrdio je da je na vozilu nađeno 20 oštećenja koja su nastala od prolaska projektila. Odgovarajući na pitanje tužitelja Dubravke Čampare može li odrediti pravac pucanja, vještak je rekao da je u odnosu na vozača pucano iz pravca njegova desnog ramena – dijagonalno. Advokat Vlado Adamović je u dva navrata naglasio da Slobodanka nije sudjelovala u spornom događaju. Inače, optužena je u predmetu kodnog naziva Lutka, zajedno s još 24 osobe koje se terete za teška kaznena djela među kojima su i ubistva, razbojništvo, milionske pljačke i pranje novca. Ona se, konkretno, tereti za namještanje pokušaja ubistva Đorđa Ždrale 2006. S obzirom da se nije odazivala na sudske pozive, slučaj protiv nje je razdvojen, i njoj se sudi odvojeno. Nakon hapšenja po potjernici u Hrvatskoj, jedno vrijeme je bila u pritvoru, iz kojeg je nedavno puštena da se brani sa slobode. Suđenje se nastavlja 15. septembra za kada je predviđeno i saslušanje 4 svjedoka među kojima je i pokajnika Anđelka Veljančića, javlja Večernji list.

Tagovi
Back to top button
Close
Close