-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Drina i dalje bez bodova u gostima (video)

Drina je i poslije četvrtog gostovanja u ovoj sezoni ostala bez bodova. Bolja od izabranika Vladice Petrovića ovaj put je bila ekipa Radnika (0:1).

Oba tima su u utakmicu ušla oslabljena a gledaoci na Gradskom stadionu u Bijeljini su mogli vidjeti veoma napornu i na momente grubu igru dva tima.

Domaćin je od samog starta bio konkretniji i opasniji rival a prvu ozbiljniju šansu propušta Jakovljević, koji nakon centaršuta Lazića sa desne strane šutira glavom ali golman Drine Filip Erić to lako brani.

U 31. minuti, u jednom napadu Radnika Obradović izbija sam pred Erića ali gostujući golman još jednom na visini zadatka.

Samo nekoliko minuta kasnije danas sjajni golman Drine otklanja novu opasnost ispred svog gola. Hodžić je centrirao sa desne strane a loptu glavom šutira Obradović.

Fenomenalni Erić je sjajno reagovao i u trenutku kada se ispred njega pojavio Lazić, te loptu izbija van svog šesnaesterca.

U samom finišu prvog poluvremena sporna situacija. Đerić je u jednom napadu Drine krenuo sam prema golu Radnika a tom prilikom ga obara Jakovljević. Glavni sudija na utakmici Ognjen Valjić pokazuje da se igra nastavi što izaziva burne reakcije na gostujućoj klupi.

Podsjećamo da je Drina u utakmici 5. kola, protiv Slavije za sličan prekršaj kažnjena crvenim kartonom, koji je dobio Dragomir Nikolić, te sa tri utakmice pauze.

Radnik je u nastavku pojačao pritisak na gol Drine i to mu se isplatilo nakon dva minuta igre u drugom dijelu. Seratlić je centrirao a najviši u skoku je bio Marko Obradović, te glavom loptu šalje u lijevi ugao gola Drine za veliku radost.

Radnik se tu nije zaustavljao nego je i dalje nastavio sa atacima na gol Drine. Bilježimo priliku Hodžića, kada lopta odlazi pored gola i atraktivan potez Seratlića, kada lopta odlazi preko gola.

Jedinu pravu prijetnju Drine gledamo pred sami kraj utakmice kada je Ćulum šutirao sa oko 25 metara a lopta prolazi pored same desne stative.

Do kraja utakmice vidjeli smo nove prilike Obradovića i Lazića. U prvom slučaju lopta je pogodila spoljnu mrežu dok je u drugom ponovo briljirao Erić, koji je danas spasio Drinu težeg poraza.

Sudija Valjić je pred sam kraj utakmice žuti karton zbog prigovora pokazao rezervnom igraču Radnika, Mladenu Žižoviću, koji je tako zaradio treću javnu opomenu i sledeću utakmicu protiv Travnika će pauzirati.

U narednom kolu, koje je već na rasporedu u subotu, Drina dočekuje Vitez.

Nakon utakmice trener Zvorničana Vladica Petrović ističe da je jedna nepažnja odbrane koštala ekipu poraza.

„Nismo možda otvorili utakmicu kako smo priželjkivali. Pokušavali smo nešto u prvom poluvremenu međutim Radnik je u istom tom momentu pokušao sa brzom promjenom težišta igre da nas ugrozi sa centaršutevima. Komentarisanje suđenja je zabranjeno ali mislim da je situacija u 45. minuti mogla odlučiti utakmicu u našu korist. Na poluvremenu smo se dogovorili kako da igramo u nastavku ali brzi gol Radnika je presudio. U drugom poluvremenu smo mnogo reskirali uvođenjem dva špica Jakšića i Antelja. Stihijski smo to igrali, dali smo prostora Radniku iz kontre i polukontre da nas ugrozi međutim zaslugom našeg golmana i njihovom nepreciznoću mogao je da bude ubjedljiviji rezultat na kraju“, istakao je Petrović čestitajući Radniku na zasluženoj pobjedi.

FK RADNIK Bijeljina – FK DRINA Zvornik 1:0 (0:0)

Strijelac: Obradović u 47. minuti; Stadion: Gradski u Bijeljini; Gledalaca: 700; Glavni sudija: Ognjen Valjić (Banja Luka); Žuti kartoni: Jakovljević, Ostojić, Memišević, Žižović, Mrkaić (Radnik), Ilić, Lalić (Drina).

RADNIK: Avdukić, Hodžić, I. Jakovljević, Memišević, Šećerović (Od 73. minuta Hadžić), Lazić, Obradović (Od 83. minuta Mrkaić), Ostojić, Seratlić (Od 73. minuta Antić), S. Jakovljević, Mašić. Trener: Slavko Petrović.

DRINA: F. Erić, Šinik, Petrović, Ivanović, Lalić, Ilić (Od 75. minuta R. Vasić), Kikić (Od 69. minuta Antelj), Stojanović, Đerić, Ćulum, Čolović (Od 56. minuta Jakšić). Trener: Vladica Petrović.

[mom_video type=“youtube“ id=“_ohUCWcnNKY“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se