4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Razumije se, to nije samo voda, još se vodi nešto doda

ZVORNIK – Juče je završena likovna kolonija slikarske radionice „Paleta“ pod nazivom „Razumije se, to nije samo voda, još se vodi nešto doda“, koja je trajala od 02-07. avgusta na platou ispred Kasine.

I ove godine na velikom platnu slikar i pedagog Jovo Lalić sa svojim mladim slikarima iz „Palete“ naslikao je nešto novo i drugačije. Na platnu koje je bilo izloženo, naslikane su dvije djevojčice, Anđela i Simona koje se svakodnevno igraju u dvorištu radionice. To su dvije veoma drage i posebne djevojčice, koje se ističu i po svojoj energiji , osmjehu, vatrenoj kosi.

– Sam slogan govori o drinskim brzacima i temperamentu ovo dvoje djece,karateristične crvene kose,pjege na licu i taj izraz djetinjstva, tako da je priča i o natalitetu i o vodi, jer Zvornik je grad vode – rekao je Jovo Lalić.

Prošle godine u okviru „Zvorničkog ljeta“ slikarska radionica „Paleta“ slikala platno na kome je bio Milan Marković zvani Mute i njegova supruga. Na izložbama u Novom Sadu i Beogradu primili su mnogo pohvala i komplimenata, iako ljudi nisu znali ko je na platnu.

-Mislimo da je mnogo bolje slikati ljude iz našeg grada, koji na neki način su simpatična i posebna odlika Zvornika. Drugačiji je osjećaj nego kada slikamo neke poznate ličnosti, jer građani na ovaj način imaju priliku da prepoznaju nekog sugrađanina, ili ako ne znaju ko je i zašto baš on na platnu, da saznaju- rekli su učenici slikara Jove Lalića.
O uspjesima „Palete“ ne treba ni govoriti. Radionica iz godine u godinu sve više napreduje, svake godine Jovo Lalić na fakultet ispraća mlade i talentovane ljude, i taj krug se nastavlja.

Prošle godine su izlagali 40 metara platna u Beogradu i Novom Sadu u okviru manifestacije „Dani Republike Srpske“. Pored platna sa likom Ive Andrića i Emira Kusturice, beograđani i novosađani su imali priliku da upoznaju i Milana Markovića i njegovu suprugu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se