13.1 C
Zvornik
27. септембра 2022.

Varnica u bure baruta po nečijem političkom nalogu

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je danas da napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici ide na dušu onima koji su imali nadležnost za obezbjeđenje skupa i da se tu mora provesti rigorozna i detaljna istraga.

„Ovo je ustvari bilo bacanje varnice u bure baruta. Neko je morao da ubaci varnicu po nečijem političkom nalogu. To nije bilo sponatno“, rekao je Čavić novinarima u Prijedoru.

On je ocijenio da posljednjih nekoliko godina politička scena BiH ide u pravcu povećanja međuetničkih tenzija i da je vrhunac takve konfrontacije manifestovan juče.

„Nažalost, zakazale su i službe bezbjednosti. Ovo je stvar koja se mora temeljito ispitati. Mnogo je tu bilo problema i propusta. To se nije smjelo dogoditi“, rekao je Čavić.

On je podsjetio da je MUP Srpske na obilježavanju deset godina od zločina u Srebrenici 2005. godine imao potpuno nadležnost za obezbjeđivanje svih ličnosti na tom komemorativnom skupu, koji je prošao bez većih problema ili incidenata.

„To je isto bio skup jako velikog rizika, mnogo teži ambijent nego danas, mnogo svježije rane nego što su danas“, rekao je Čavić i dodao da je tom skupu prisustvovao tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić, kao i brojni državnici najvišeg svjetskog ranga.

Govoreći o obnoviteljskoj skupštini Izvornog SDS-a, Čavić je rekao da je to suvišno i kontraproduktivno i da te ljude, kako kaže, koristi Milorad Dodik i njegovi sljedbenici kao instrument za borbu protiv SDS-a.

Čavić je danas u Prijedoru prisustvovao centralnoj manifestaciji obilježavanja Petrovdana, krsne slave SDS-a.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,106PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se