Društvoizbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

Borba za život male Nikoline

Šestomjesečna djevojčica Nikolina Vulinović iz Zvornika mora hitno da ide na transplantaciju jetre. Za operaciju je potrebno 115.000 evra.

Novac bi trebalo prikupiti u što kraćem roku kako bi Nikolina koja ima cirozu dobila novu jetru i nastavila normalno da živi.

Djevojčica je rođena 14. decembra 2014. godine, a prva žutica primjećena je na prvoj ljekarskoj kontroli sa navršenih mjesec dana, u januaru 2015. godine. Od tada počinje agonija i borba za njen život…

Roditelji djevojčice Nebojša i Svjetlana Vulinović pozvali su sve koji su u mogućnosti da pomognu njihovom djetetu.

Ona se sada nalazi na odjeljenju intenzivne njege u Institutu za majku i djete “Dr Vukan Čupić” u Beogradu, rekao je za portal „Mondo“ Nikolinin otac Nebojša.

Prema njegovim riječima, novac bi trebalo sakupiti što prije, a poželjno je do kraja jula.

Nikolina je iz Doma Zdravlja Zvornik prebačena u KC Banjaluka zbog povećanih direktnih bilirubina gdje su ustanovili da boluje od artezije žučnih kanala zbog čega je hitno prebačena u Beograd, u Institut za majku i djete, gdje se i sada nalazi.

U Beogradu je izvršen operativni zahvat “kasai”, međutim, bez obzira na uspješnost operacije, zbog samog toka bolesti, došlo je do oštećenja jetre, sa dijagnozom ciroze.

Na prijedlog beogradskog instituta, jedino rješenje za ovu situaciju je transplantacija jetre.

Prijedlog je da se zahvat izvrši u bolnici u gradu Bergamu, u Italiji, koja je specijalizovana za ove vrste bolesti i jedina bolnica koja vrši transplatacije jetre za bebe ovog uzrasta.

Do sada je prikupljeno 9.900 KM, 500 evra i oko 600 dolara.

Nikolinini roditelji postavili su i specijalne kutije za prikupljanje priloga na nekoliko lokacija u prodavnicama i drugim objektima u Zvorniku i Republici Srpskoj.

Sredstva možete uplatiti na sledeći način:

Nova Banka AD, Banjaluka. Br. tekućeg računa 555-400-00213617-40

ZA UPLATE IZ DIJASPORE:

Nova Banka A.D. Banjaluka

IBAN: BA 395550000021321006

SWIFT: NOBIBA22

Na ime Nebojša Vulinović, Karađorđeva bb, Zvornik, BiH.

OVDE pogledajte kako možete slati uplate iz inostranstva.

Više informacija na Facebook stranici „Apel za pomoć Nikolini Vulinovic“.

Pozovi 1416

Pozivom na broj 1416 sa m:tel (BiH) fiksne i mobilne mreže donirate 1 KM za operciju transplantacije jetre šestomjesečnoj Nikolini Vulinović.

Tagovi
Back to top button
Close
Close