16.4 C
Zvornik
19. јун 2024.

Inicijativa opozicije za održavanje posebne sjednice parlamenta Srpske

SDS, PDP, NDP i SRS Republike Srpske podržaće inicijativu Napredne Srpske da na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske bude razmatran slučaj „Snimak“, dogovoreno je na današnjem sastanku rukovodstva ovih stranaka.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da je dogovoreno i da se krene u aktivnosti formiranja nove skupštinske većine koja će dovesti do promjene Vlade, kao i podrške Mići Mićiću kao budućem mandataru.

On je rekao da će na glasanju o smjeni sadašnjeg skupštinskog rukovodstva biti poznato koliko ko ima sigurnih poslanika.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić izjavio da će formiranje nove vlade biti proces koji će trajati, te da će izjašnjavanje o slučaju „Snimak“ u parlamentu biti test za sve poslanike.

„Od toga ne želimo da odustanemo, tražićemo raspravu i vidjeti da li je vlast spremna da raspravu o ovome dovede do kraja“, rekao je Ivanić.

Lider NDP-a Dragan Čavić rekao je da će NDP, SDS, PDP i SRS Republike Srpske u budućem periodu djelovati kao koherentno političko tijelo koje će na nekoliko nivoa imati dogovorenu politiku, dinamički prilagođenu okolnostima s namjerom da u doglednom vremenu dobiju skupštinsku većinu.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajilica rekao je da Savez za promjene nije do kraja realizovao političke ciljeve postavljene u kampanji, ali da ne odustaju od promjena koje su ponudili građanima.

Predsjednik Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca Aco Prelić rekao je da će ove stranke svojim aktivnostima omogućiti „bolju budućnost za građane i Republiku Srpsku“.

Lider Napredne Srpske Adam Šukalo zahvalio je na podršci da se zatraži posebna sjednica parlamenta na kojoj će biti razmatran slučaj „Snimak“.

Upitan kako će Napredna Srpska u narednom periodu djelovati, Šukalo je rekao da će razgovarati sa koalicionim partnerima DNS i SRS, odnosno liderima stranaka Markom Pavićem i Draganom Đurđevićem, od kojih je, kako kaže, dobio podršku u vezi sa slučajem „Snimak“.

On je dodao da će im ponuditi da se koalicija centra bazira na politici koja neće biti zasnovana na isključivoj podršci SNSD-u i SP-u, te da će na bazi toga procjeniti da li postoji osnova za buduću saradnju.

Na sastanku je dogovoreno da se pozove vlast u Republici Srpskoj da dogovori sa vlastima u Srbiji da Mile Radišić bude isporučen i da u Srpskoj izdržava kaznu zatvora.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se