LIFESTYLEnaslovna

Prekida se emitovanje rijalitija „Parovi“

Savjet Regulatornog tjela za elektronske medije (REM) privremeno je zabranio emitovanje rijaliti programa Parovi na Heppy TV, zbog, kako je saopšteno, emitovanja sadržaja koji mogu teško da naškode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloletnika.

Zabrana je donjeta na sjednici REM zakazanoj po hitnom postupku kojoj je, kako se navodi, po ovlašćenju prisustsvovao i Milomir Marić. Zabrana će trajati 24 sata i stupa na snagu od 3. aprila u 20 sati. Mjera zabrane emitovanja rijaliti Parovi se odnosi i na prikazivanje na Internetu.

Kako je saopšteno iz REM TV Happy je u skladu sa zakonom naloženo da obustavi emitovanje programa Parovi zbog učinjene naročito teške povrede člana 28. Zakona o elektronskim medijima.

Prilikom izricanja mjere Savjet je uzeo u obzir da je televiziji Happy zbog istog programa prethodno već izrečena mjera upozorenja, a imajući, kako se navodi, u vidu povećani stepen odgovornosti Happy TV kao nacionalnog emitera, te stepen ugrožavanja maloljetnika, kao i elemente pornografije.

Toj TV je, dodaje se, naloženo koje mjere treba da preduzme u cilju otklanjanja povreda zakona.

REM, kako se navodi, po važećim zakonima, nijednom mediju pa ni Heppy TV ne može da izrekne direktnu finansijsku kaznu, ali je, podsjeća se, u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, podnio 14 prekršajnih prijava protiv te televizije za šta im prekršajni sud u zakonom predviđenom postupku može izreći maksimalnu kaznu od 14 miliona dinara kao pravnom licu, kao i maksimalnu kaznu od 1.400.000 dinara odgovornom licu.

Dodaje se i da će to regulatorno tjelo za elektronske medije nastaviti da se stara da programski sadržaji koji mogu da naškode fizičkom, moralnom ili mentalnom razvoju maloljetnika ne budu dostupni putem usluge radija i televizijskog emitovanja kao i da podstiče medije da organizuju stalnu unutrašnju kontrolu sadržaja sa stanovišta zaštite maloljetnika.

O tome je, kako se navodi, na sastanku razgovarano i sa Marićem.

(Tanjug)

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close