5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Za bodove se borili u blatu

BANJALUKA – Prvo kolo proljećnog dijela Premijer lige BiH obilježili su loši tereni na gotovo svim stadionima, ali najgora situacija bila je na „Banji Ilidži“ u Gradačcu, gdje su snage odmjerili domaća Zvijezda i Sarajevo.

Bila je to prava kaljuga na terenu, koji je većim dijelom bio prekriven vodom i blatom. Početak meča je zbog toga kasnio nekih 15 minuta, ali je ipak glavni arbitar Elvis Prošić donio odluku da utakmica bude odigrana. Koliko je loš teren bio najbolje svjedoči fotografija na kojoj se vidi da je šef stručnog štaba gostiju Meho Kodro na njega izašao u gumenim rudarskim čizmama.

Meho Kodro u gumenim čizmama– Utakmica je igrana u gotovo nemogućim uslovima. Ne znam da sam ikada igrao po težem terenu – naglasio je Kodro.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju dosta padavina i pitanje je da li će do narednog vikenda situacija na fudbalskim terenima u BiH biti bolja. Uz sve to, 7. i 8. marta nastavlja se fudbalski šampionat Republike Srpske, kao i Druge i Treće lige RS.

– Svjesni smo da su tereni loši, ali za sada niko još nije zatražio odgađanje utakmica. Taj zahtjev se može podnijeti najkasnije do 48 časova pred početak susreta. Tada može da dođe do odgađanja susreta. Ukoliko tako ne bude, odluku o tome da li će utakmica biti  igrana ili ne donosi isključivo glavni arbitar neposredno pred sam početak meča – istakao je rukovodilac upravljanja sektorima iz Administrativnog sekretarijata Fudbalskog saveza Republike Srpske Goran Ćejić.

Ostaje da se vidi da li će biti odgađanja pojedinih susreta, ali ono što se dešavalo na „Banji Ilidži“ u subotu sigurno ne pokazuje „najvažniju sporednu stvar na svijetu“ u najljepšem svjetlu, piše Glas Srpske.

Žrijeb Kupa BiH

Žrijeb četvrtfinala Kupa BiH za sezonu 2014/15, biće obavljen danas u 12 časova u Sarajevu. U ovu fazu takmičenja plasirali su se: Borac (Banjaluka), Mladost (Velika Obarska), Široki Brijeg, Zvijezda (Gradačac), Zrinjski (Mostar), Sarajevo, Olimpik (Sarajevo) i Velež (Mostar).

Prve utakmice četvrtfinala na programu su 11. marta, a revanši su sedam dana kasnije. Polufinalni susreti su 15. i 29. aprila, a finalni 20. i 27. maja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se