3.4 C
Zvornik
23. марта 2023.

Usvojen akcioni plan zapošljavanja

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske usvojila je danas izvještaj o realizaciji Akcionog plana zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2014. godinu i Akcioni plan zapošljavanja za 2015, a za ove namjene Vlada i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske obezbijedili su 10.316.687 KM.

Fokus ovogodišnjeg Akcionog plana zapošljavanja biće na zapošljavanju isključivo u privredi Srpske, te podršci zapošljavanju ugroženih grupa, kao što su demobilisani borci, ratni vojni invalidi, djeca poginulih boraca, teže zapošljiva kategorija stanovništva starije dobi i Romi, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Vlada je donijela Uredbu o uslovima i načinu realizacije programa podrške zapošljavanju, kojom se uređuju uslovi i način stimulisanja povećanja zaposlenosti na teritoriji Srpske, kriterijumi i procedure za dodjelu sredstava, dinamika isplate dodijeljenih sredstava, te način praćenja realizacije programa podrške zapošljavanju.

Na sjednici je donesena odluka o isplati akontacije novčane pomoći nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama u ukupnom iznosu od 375.000 KM.

Vlada je dala saglasnost Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica na plan utroška sredstava u iznosu od 6.787.200 KM za 2015. godinu, a koja će biti korišćena u skladu sa Programom rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za ovu godinu.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
974PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se