10.4 C
Zvornik
26. април 2024.

U toku izmjene Regulacionog plana užeg urbanog područja grada Zvornika

ZVORNIK – U odjeljenju za prostorno uređenje u toku su aktivnosti na izmjeni dijela Regulacionog plana užeg urbanog područja grada Zvornika.

Iz odjeljenja obavještavaju sve građane koji žive u užem urbanom području grada Zvornika, a imaju namjeru da na svojim građevinskim parcelama grade nove objekte ili vrše dogradnju postojećih objekata, da u prostorijama Odjeljenja za prostorno uređenje izvrše uvid u postojeći Regulacioni plan i sagledaju da li se njihove namjere uklapaju u postojeća planska rješenja, te da li ima potrebe da i oni pristupe podnošenju zahtjeva za izmjenama.

– Mišljenja smo da je okvirni rok za prihvatanje inicijativa za izmjene plana narednih 30 dana, jer će se do tog trenutka definisati prednacrt plana, nakon čega nećemo moći prihvatati nove inicijative za izmjene – kaže Boško Kojić, načelnik odjeljenja za prostorno uređenje.

Kojić ja naglasio da će sve inicijative biti razmatrane i od strane nadležnog odjeljenja i od strane odabranog nosioca izrade plana, te da će se nakon sagledanih mogućnosti za izmjene pristupiti zakonom propisanoj proreduri izrade i usvajanja plana.

Održavanjem radnog sastanka u Ministastvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju stvoreni su preduslovi za nastavljene aktivnosti na izradi i usvajanju Plana parcelacije vikend naselja Jezero. Na sastanku održanom protekle sedmice, pored predstavnika Opštinske uprave Zvornik, bili su prisutni i predstavnici javnih preduzeća „Vode Srpske“ i „Putevi Republike Srpske“, obzirom da su objekti u vikend naselju Jezero izgrađeni u vodnom i putnom pojasu kojim upravljaju i gazduju ova dva preduzeća.

– Na radnom sastanku usvojeni su zaključci koji će, prema našem mišljenju, omogućiti nastavak zakonom predviđene procedure izrade i usvajanja Plana parcelacije predmetnog područja. U narednom periodu, nakon dostavljanja zapisnika sa radnog sastanka od strane nadležnog ministarstva, razmijeniti ćemo primjedbe, mišljenja i prjedloge koji će omogućiti usvajanje najboljeg mogućeg planskog rješenja za predmetno područje uzimajući u obzir postojeće stanje. Izradom i usvajanjem Plana stvoriti će se preduslovi da bespravni graditelji objekata čije će zadržavanje biti predviđeno Planom podnesu zahtjev za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata – rekao je Kojić.

Iz odjeljenja su uputili apel i poziv vlasnicima bespravno izgrađenih, dograđenih ili nadograđenih objekata na području opštine da se obrate odjeljenju i podnesu zahtjev za legalizaciju svog objekta, uz podsjećanje da rok ističe 24. maja ove godine.

Nakon isteka naznačenog roka, za sve objekte za koje nije pokrenut postpak legalizacije, ne postoji zakonom predviđena procedura koja će odložiti rušenje bespravno sagrađenih objekata.

Prethodni tekst
Sledeći tekst

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se