LIFESTYLE

Koliko šminke muškarci žele vidjeti na ženi?

Da su muško ženski odnosi nepresušni izvor istraživanja i propitivanja potvrđuju brojne studije posvećene toj temi.

Jedna od najnovijih postavila je u žarište pitanje – Koliko šminke muškarci vole vidjeti na ženi? Odgovor (ni) je iznenadio mnoge.

Prema istraživanju časopisa “The Quarterly Journal of Experimental Psychology” čini se kako i muškarci i žene smatraju kako je žena ljepša kada na licu nema previše šminke, pišu “Krupljani“.

U studiji je sudjelovalo 44 žena kojima je ponuđena široka paleta make-upa s upustvom da se našminkaju za večernji izlazak. Modeli su fotografisani prije i nakon nanošenje make-upa.

Fotografije su modifikovane na način da je do svake od njih napravljena dvadeset i jedna fotografija s različitim stepenima našminkanosti. Fotografije su potom bile pokazane dvadeset i dvjema ženama te dvadeset i dvojici muškaraca.

Promatrač je imao dovoljno vremena pogledati fotografije s različitim fazama šminkanja. Nakon toga trebali su odabrati fotografiju koja je njima najprivlačnija, zatim onu za koju smatraju da će biti najprivlačnija muškarcima te onu najljepšu nježnijem polu.

Zanimljivo je da su žene odabrale lica s nešto više šminke. No, više od 30 posto modela stavilo je više šminke nego što je promatrač smatrao privlačnim.

I muškarci i žene su smatrali da drugi vole više šminke od njih samih, ali čini se da većina ipak više voli prirodan izgled. I oba pola su očekivali kako će muškarci više voljeti jače našminkane žene. Realnost je ipak drugačija i na strani poznate izreke da je manje ipak više.

Tagovi
Back to top button
Close
Close