23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Policija i dalje ćuti o smrt studenta iz Gradiške u Beogradu

Gradiška – Beogradska policija i dalje ne otkriva identitet dvojice mladića koji su se nalazili u stanu u noći kada se desila misteriozna smrt studenta Akademije umjetnosti u Beogradu Aleksandra Janjetovića (19) iz Gradiške.

Janjetović je pronađen mrtav u ponedjeljak, 9. februara, ujutro oko šest časova, ispred zgrade na raskršću Beogradske i Njegoševe ulice u centru Beograda, a sumnja se da je pao sa trećeg sprata zgrade, gdje je živio ili ga je neko gurnuo u smrt. On je juče sahranjen na lokalnom groblju u Brestovčini kod Gradiške.

Nalaz sa Vojnomedicinske akademije u Beogradu potvrdio je da je smrt nastupila nasilnim putem i da mladić ima frakturu grudnog koša.

Kobne noći bila je žurka. Kolega nastradalog pod imenom Stevan napustio je druženje, dok je mladi student iz Gradiške ostao sa dvojicom nepoznatih osoba, čiji je identitet policija i dalje ne otkriva. Mladići su u policijskoj stanici ispitani, ali brzo potom su pušteni na slobodu.

– Prvi je izjavu dao Stevan, a potom ostala dvojica. Problem je što se izjave ne poklapaju. Dvojica koja su ostala u stanu su izjavila da je Aleksandar izazvao tuču, njih pretukao, a potom u bijesu razbio balkonski prozor i skočio kroz njega. Policija je uviđajem utvrdila da tuče nije bilo – ispričao je „Glasu Srpske“ otac nesrećnog mladića Željko Janjetović, koji se vratio iz Beograda.

Prema njegovim riječima, Aleksandrov kolega Stevan nije želio da puno priča u vezi sa ovim događajem niti je želio da se vidi sa kolegama koji su ispitani u policiji.

Porodica Janjetović tvrdi da postoje mnoge sumnje o tragičnoj smrti njihovog sina, jer tvrde da se mladić nikad ne bi odlučio na samoubistvo, što su potvrdili oni koji ga poznaju i dekan fakulteta.

– Pozvao me dekan fakulteta iz Beograda i pitao šta se desilo i kakav je obdukcijski nalaz. Rekla sam da piše da je smrt nastupila nasilno, na šta je on odgovorio da svi tako misle na fakultetu – ispričala je majka nesrećnog mladića Aleksandra Janjetović.

Ona je kazala da ima osjećaj da je njen sin te noći od nečega bježao.

– Bio je jaka ličnost, nikada ne bi pokušao samoubistvo. Mislim da je on bio natjeran na nešto – rekla je majka Aleksandra.

Bez odgovora

Iz redakcije „Glasa Srpske“ juče je poslat dopis Republičkom javnom tužilaštvu u Beogradu, sa namjerom da saznamo više detalja o ovom slučaju. Do zaključenja ovog teksta „Glasa Srpske“ odgovore na naša pitanja nismo dobili.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se