2.4 C
Zvornik
17. април 2024.

Nele Karajlić: Zbog opklade sam došao u Sarajevo

Poznati muzičar Nele Karajlić detaljno je u svom autorskom tekstu za “Večernje novosti” opisao šta mu se sve desilo prilikom njegovog boravka u Sarajevu, koji je posjetio nedavno prvi put nakon 20 godina.

– Sve je, kao i uvek, počelo iz za*bancije. Nakon divne promocije moje knjige na Jahorini, u hotelu “Bistrica”, društvo se malo opustilo, i uz šalu i pjesmu pade ideja da se spustimo sutra u Sarajevo u jedan restoran sa vrhunskom klopom. Ja ih podsjetih da moja malenkost nema neku naročitu reputaciju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine… To probudi avantursitu u meni. Pristadoh uz opkladu po kojoj, ako me niko ne prepozna, ja plaćam sve u kafani, a ako se dogodi neko s*anje, on račun preuzima na sebe…- započeo je svoje izlaganje Nele.

– Samo što smo se parkirali ispred samih vrata restorana, kraj nas prođoše dva momka, za koje sam osetio da donose nevolju. Oni me prepoznaše… Mi uđosmo u restoran i tu poče onaj lepši deo večeri… sve je bilo u najlepšem redu, dok se ne pojavi konobar koji nam reče da napolju stoji par ljudi koji sebe nazivaju novinarima. Pitaju da li mogu da pričaju sa Neletom… Par minuta kasnije, rekoše nam da je neki lokalni portal objavio vijest da sam u Sarajevu… U narednih par minuta bilo je jasno da će moja posjeta Sarajevu dobiti već publicitet nego od dolaska samog pape… – piše Karajlić.

– Par minuta kasnije, na vrata zakucaše dvije uniformisane osobe, naoružane  onako kako se naoružavaju oni koji ispred sebe imaju zadatak da razbiju demonstracije. Oni ne uđoše u kafanu, ali učtivo proveriše da li je moja malenkost u objektu. Nakon što su primili potvrdan odgovor, oni nam, isto tako učtivo, dadoše do znanja da se ne brinemo, da su tu oni dokle god bude bilo potrebno… Neko od naših za stolom kaže da smo zaštićeni kao gej parada… – nastavio je Nele.

– Kada smo dobili informaciju, da je policija napolju blokirala sve prilaze našem restoranu, ja odlučih da oslobodim društvo neugodnog pritiska  za koji sam, na neki način snosio odogovornost, te zatražih dozvolu da napustim objekat. Kao i svaka ozbiljna zgrada, i ova, u kojoj je bio restoran, imala je sporedne izlaze. Iskoristivši ga, ja ne vidjeh taj performans koji se održavao u jednoj od najužih ulica u gradu, te ne mogu da budem svjedok svih onih izvještaja koji govore o gomili ljudi, motkama, sjekirama i ne znam već čemu – ističe Karaljić.

– Mene je čekao automboli na drugoj strani ulice i dok su novinari, koji su pokrenuli ovo ludilo, uzaludno pokušavali da me nađu u restoranu, ja sam uz diskretnu pratnju federalne policije, već bio na putu za Jahorinu – naveo je muzičar.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se