9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

SIPA uhapsila invalida iz Vlasenice zbog ratnog zločina

VLASENICA – Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH jutros su su na području opštine Vlasenica uhapsili Predraga Marjanovića /54/ iz Vlasenice, koji je 100 odstotni invalid, saznaje dopisnik Srne iz policijskih izvora u Vlasenici.

Riječ je o osobi koja je u toku rata usljed ranjavanja izgubila vid.

Marjanović je uhapšen u 6.45 časova pod sumnjom da je počinio ratni zločin.

U Vlasenicu je tokom rata došao sa područja kladanjske opštine, a bio je pripadnik Drugog odreda Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Šekovićima.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je Predrag Marjanović uhapšen na području Vlasenice zbog sumnje da je 1992. godine na u mjestu Caparde počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Borci traže da se Marjanović brani sa slobode

Boračka organizacija opštine Vlasenica oštro je osudila hapšenje ratnog vojnog invalida Vojske Republike Srpske i zatražila da odmah bude pušten na slobodu i da mu se omogući odbrana sa slobode.

Predsjednik vlaseničke Boračke organizacije Spomenko Stojišić rekao je Srni da su vlasenički borci šokirani hapšenjem čovjeka koji je potpuno slijep i stoodstotni invalid.

Potpuno slijep i stoodstotni invalid

„I da je htio da bježi, ne bi mogao jer je riječ o invalidu kome je neophodna pomoć drugog lica. S tog aspekta, potez Tužilaštva je potpuno neprimjeren i nemoralan. Što je još čudnije, Predrag nikada nije pozvan u Tužilaštvo da da iskaz o predmetu za koji je osumnjičen. Siguran sam da bi se odazvao“, naveo je Stojišić.

Prema njegovim riječima, borci traže da se prekine haranga na bivše pripadnike Vojske Republike Srpske i da se zaštiti boračka populacija.

Slađana Marjanović
Slađana Marjanović

Supruga Slađana rekla je Srni da su spavali kada su pripadnici Sipe došli da hapse njenog supruga.

„Čuli smo lupanje i povike – policija. Uplašila sam se da nešto nije bilo starijem sinu, koji studira u Novom Sadu. Kada je Predrag otvorio vrata rekli su ko su. Ne mogu reći da su bili grubi ili nasilni, ali sama njihova pojava za sve nas je, posebno mlađeg sina, predstavljala ogroman stres“, kaže Slađana.

Čuli smo lupanje i povike – policija

Prema njenim riječima, Predrag Marjanović teško je ranjen kao pripadnik Vojske Republike Srpske 1993. godine nakon čega je ostao potpuno slijep.

„Iako hendikepiran, bio je pažljiv i vrijedan suprug i otac i stoga mi je nepojmljivo da mu se ovako nešto dešava“, priča Predragova supruga Slađana.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je jutros na području Vlasenice uhapšen Predrag Marjanović, koji se sumnjiči za silovanje u ratu na području opštine Osmaci.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se