Oštećeni most na Jaseničkoj rijeci zamijenjen novim

ZVORNIK – Na Jaseničkoj rijeci u zvorničkoj mjesnoj zajednici Jasenica u toku je obnova mosta koji je uništen u majskim poplavama, saopšteno je iz Opštine Zvornik.

Čeličnu konstrukciju za novi most sa 40.000 KM finansirala je Evropska Unija, dok je potrebne građevinske radove sa 25.000 KM finansirala opština Zvornik.

Ovaj most dužine oko 16 metara, širine oko četiri metra i nosivosti 30 tona, svakodnevno koristi preko 30 domaćinstava.

Radovi će biti završeni sutra, dok će most biti znatno kvalitetniji od prethodnog.

Demontirana čelična konstrukcija, sa određenim popravkama, moći će se iskoristiti na nekom drugom mjestu.

U majskim poplavama u zvorničkoj opštini oštećeno je šest mostova u ukupnoj dužini 82 metra, sa procjenom štete od oko 120.000 KM.

– Rješavamo mostove po prioritetima u smislu broja domaćinstava kojima je most potreban u svakodnevnom životu. Ovaj u Jasenici je drugi veći most koji smo uradili i gdje su na demontaži oštećenog i montaži novog mosta radili i pripadnici Oružanih snaga BiH u saradnji sa mobilnim trening timom EUFOR-a iz sastava mađarskog kontingenta – rekao je načelik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović.

Početkom oktobra stavljen je u funkciji most na rijeci Drinjači u Kušlatu, dužine 37 metara, koji je za oko 35 domaćinstava iz Liješnja putna veza sa ostalim dijelovima opštine Zvornik. Opštinska uprava finansirala je izgradnju nosećih stubova, pristupnih puteva i uređenja okolnog prostora, dok su pripadnici Oružanih snaga BiH izvršili montažu mosta.

Jedan komentar

  1. Dalije moguce da jedan most dug 16 m kosta sa radom 65 000 KM , nekako mi to mnogo izgleda sobzirom da je i vojska ucestvovala u postavljanju istog, al ajd dobro napravljanje.

Back to top button