8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Odluka načelnika opštine Zvornik o radnom vremenu za januarske praznike

ZVORNIK – Neradni dani u Republici Srpskoj biće 1. i 2. januar, kada se praznuje Međunarodna Nova godina, te 9. januar – Dan Republike Srpske, koji se praznuju kao republički praznici. Neradni dani su i vjerski praznici 6. i 7. januar kada vjernici pravoslavne vjeroispovijesti proslavljaju Badnji dan i Božić.

Prema Odluci načelnika opštine Zvornik o radnom vremenu u dane republičkih praznika dužni su da rade zdravstvene ustanove, apoteke i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, isporučioci toplotne energije i gasa, prevoza putnika, održavanje puteva i vatrogasna jedinica, saopšteno je iz Opštine Zvornik.

U ovim preduzećima, ustanovama i organizacijama u dane Republičkih praznika obavezno je organizovanje rada i dežurstva u obimu potrebnom za funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i za pružanje neophodnih usluga građanima.

U dane republičkih praznika do 15:00 sati mogu da rade prodajni objekti pretežno prehrambene robe, kao i kiosci za prodaju štampe, butici, prodavnice cvijeća, frizeri i uslužne djelatnosti, radionice održavanja i popravke motornih vozila.

U dane Republičkih praznika mogu da rade ugostiteljski objekti u radnom vremenu za redovne radne dane utvrđenom Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području opštine Zvornik.

Uoči novogodišnjih praznika ugostiteljski objekti mogu raditi u neograničenom radnom vremenu. Na dan 01/02. januar ugostiteljski objekti mogu raditi do 03:00 sati, uz uslov da se ne nalaze u stambeno-poslovnom objektu kolektivnog stanovanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se