3.1 C
Zvornik
17. април 2024.

Ljajić: Hag pere ruke od slučaja Šešelj

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da sudsko vijeće i Tužilaštvo Haškog tribunala peru ruke od predmeta protiv predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Ljajić smatra da izvještaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Savjetu bezbjednosti UN u kojem je naveo da je Šešelj prekršio naređenja Tribunala i uvrijedio žrtve, neće promijeniti ništa.

On je ocijenio da haško Tužilaštvo ovim izvještajem želi da svali krivicu na Pretresno vijeće i da sebe amnestira od čitavog slučaja.

„Niko se u ovom predmetu nije proslavio – ni Tužilaštvo ni sudsko veće i svi sada traže način da iz ovoga izađu, peru ruke od ovog predmeta koji predstavlja vrlo lošu legitimaciju za Tribunal“, rekao je Ljajić za B92.

Upitan da li Vlada Srbije ima plan šta će da uradi kad stigne odluka Pretresnog vijeća Tribunala o Šešelju, Ljajić je odgovorio da će se o odlučivati kada odluka bude donijeta.

„Kad se izjasni Pretresno veće razgovaraćemo, sada je preuranjeno… Srbija nije doprinela ovoj situaciji, i nećemo dozoliti da se ovaj cirkus nastavi… Lopta je u dvorištu samo Tribunala, i kad donesu odluku možemo o tome da raspravljamo i da donosimo određene mere“, kaže Ljajić.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se