-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Bingo zvanično preuzeo 24 objekta Intereksa i 709 radnika

Poslije osam mjeseci pregovora, trgovački lanac Bingo iz Tuzle od juče je i zvanično preuzeo 24 objekta Intereksa, člana francuske grupacije Intermarš, te 709 radnika.

Sa nova 24 objekta Intereksa i 132 dosadašnja objekta Binga, domaći trgovački lanac ubuduće će na prostoru cijele Bosne i Hercegovine imati 156 objekata i zapošljavaće oko 4.200 radnika, prenosi Klix.

„Okončali smo proces akvizicije Intereksa. Srećni smo što je jedna velika grupacija iz Francuske u nama prepoznala strateškog partnera i što je uvidjela kako će mi najbolje raditi posao koji su oni radili u proteklih 14 godina. Dobrodošlicu želim i svim radnicima Interexa, koji su od danas uposlenici Binga. Ovo je veliki dan i za domaće proizvođače, jer će u ovim objektima imati mnogo bolje pozicije. Moramo dati punu podršku domaćim proizvođačima i boljem se nadati“, rekao je Senad Džambić, vlasnik Društva Bingo iz Tuzle.

Predstavnik grupacije Intermarche iz Francuske Pjer Iv Konan istakao je da je već od upoznavanja sa Senadom Džambićem i njegovim timom uvidio da je riječ o energičnim i poduzetnim ljudima.

„Zadovoljni smo jer objekte Interexa predajemo grupaciji koja je uspješna i koja ima ambicije. Računam na vas“, poručio je Iv Konan vlasniku Binga Senadu Džambiću.

Službenica u Odjelu za odnose sa javnošću Tatjana Paunoski istakla je kako je Bingo kupio objekte od grupacije koja je uspješno poslovala i koja je na zdravim nogama.

„Nikakvog spašavanja ovdje nema. Mi smo kupili zdravu firmu i svakako da moramo biti ponosni na činjenicu što je bosanskohercegovačka kompanija kupila inostranu.

Takođe, demantujem sve špekulacije koji su minulih mjeseci izrečene u vezi prodaje Binga. Od toga nema ništa“, rekla je Paunoski.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se