9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Većina firmi ne prepoznaje značaj informacionih tehnologija

ISTOČNO SARAJEVO – Većina firmi u Republici Srpskoj ne prepoznaje značaj sektora informaciono-komunikacionih tehnologija, te njihove potencijale i mogućnosti koje se koriste radi lakšeg i pouzdanijeg poslovanja, rekao je danas u Istočnom Sarajevu sekretar Udruženja informaciono-komunikacionih tehnologija Privredne komore Srpske Slobodan Dragićević.

Dragićević je, prije početka prvog „Republika Srpska ICT roudšou 2014“, naglasio da značaj sektora informaciono-komunikacionih tehnologija u Republici Srpskoj još nije prepoznat, a da se domaće firme razvijaju zahvaljujući određenom znanju koje posjeduju pojedinci.

On je istakao da je cilj organizovanja ovog skupa da se preduzećima predstave potencijali i mogućnosti informacionih programa i tehnologija koje su izuzetno važne za sve grane proizvodnje.

Prema njegovim riječima, cilj ovakvih projekata je da se domaća privreda i određeni dio planiranih sredstava zadrže na domaćem području, da bi brojne firme zaposlile programere i shvatile koliki je značaj ove tehnologije.

„Cilj Privredne komore Srpske je da se upisnom politikom mnogo veći broj mladih opredijeli za studiranje ovih nauka i na taj način sebi obezbijede garantovana radna mjesta“, rekao je Dragićević.

Predstavnik „Majkrosofta BiH“ Lejla Hadžiabdić rekla je da će danas biti prikazana najnovija rješenja iz oblasti primjene određenih softverskih alata i operativnog sistema, kao i novi proizvod „Ofis 365“ koji je odgovor na trenutne svjetske mega-trendove.

Ona je naglasila da „Ofis 365“ omogućava da su svi podaci sigurni i da su dostupni bez obzira gdje se nalazite i sa kog uređaja pristupate.

Organizator „Republika Srpska ICT roudšou 2014“ je Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa privrednim društvima iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i „Majkrosoftom BiH“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se