naslovnaSPORT

Zvornik na nogama, stižu komšije

Ovih dana fudbal je jedna od centralnih tema, o kojoj se priča u gradu na Drini. Jedan od razloga je izuzetno vrijedna pobjeda Drine u gostima nad Čelikom, koja je Zvorničanima, omogućila plasman u sredinu tabele i mirnije igre u nastavku Premijer lige, a drugi je što u nedelju u goste stiže ekipa Slobode iz Tuzle.

I ranije su utakmice Drine sa Tuzlacima, privlačile pažnju pa je tako i sada. Samo pedesetak kilometara od Tuzle do Zvornika, će biti razlog da na utakmicu dođe dosta ljubitelja fudbala iz grada uglja i soli, ali i iz obližnjih gradova.

U redovima Drine vlada radna atmosefera, kako bi se komšije dočekale u što boljem raspoloženju. Potvrđuje to i Aleksandar Kikić, jedan od najiskusnijih igrača Drine.

– Bodovi koje smo donijeli iz Zenice su veliki kao kuća jer su nas udaljili od ekipa iz dna tabele. Međutim, među nama nema nikakve euforije. Naprotiv, radimo kao da i nismo pobjedili Čelika. Očekuje nas teška utakmica protiv Slobode, koja ne postiže rezultate adekvatne vrijednosti tima. Došlo je i do smjene na čelu šefa stručnog štaba, što može da donese “šok” u ekipu u pozitivnom smislu. Sigurno će Portugalac razmrdati ekipu i unijeti im samopouzdanje, rekao nam je Kikić.

On očekuje dobru posjetu jer i Sloboda će imati svojih pristalica na stadionu Drine.

– Ukoliko bude dobro vrijeme, očekuje se više od dvije hiljade gledalaca, što bi bio rekord na našem stadionu. Osim Tuzlaka, biće sigurno i dosta navijača sa obe obale Drine, nadam se više naših nego Slobodinih. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju, a mi im obećavamo da ćemo dati sve od sebe da zabilježimo još jednu pobjedu, dodaje Kikić.

U redovima Drine nema povređenih ni kažnjenih igrača, pa će trener Dragan Mićić, moći da izvede najjači tim protiv Slobode.

Drago Gajić

Tagovi
Back to top button
Close
Close