5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Uhapšeni u akciji Maped motorolama prisluškivali policiju

BIJELJINA – Uhapšeni u akciji „Maped“ međusobno su komunicirali pomoću ručnih radio-stanica motorola, a sumnja se da su prisluškivali i policiju.

Policija je tokom pretresa prostorija i vozila koje su koristili osumnjičeni osim oružja i droge pronaša dvije ručne radio-stanice. Izvor blizak istrazi je rekao da se sumnja da su ih koristili za međusobno komuniciranje i za slušanje policijskih frekvencija.

U ovoj akciji u srijedu je uhapšeno sedam osumnjičenih, koji su predati tužilaštvu, a juče se tužilaštvu predao i državljanin Austrije Mirza Nurkić, za kojim se tragalo.

U akciji „Maped“ uhapšeni su odbornik SDS-a u Šekovićima Siniša Trivković i šef Civilne zaštite Šekovići Miljan Lošić, radnik Šumskog gazdinstva „Vlasenica“ Zarija Kraljević, te otac i sin Vlado i Moris Kanjerić te Ljubinko Mijić i Ljubo Stojanović iz Osmaka.

Njihovo saslušanje u tužilaštvu Istočnog Sarajeva juče nije bilo završeno, piše Glas Srpske.

U ovom tužilaštvu su, ne otkrivajući njihov identitet, kazali da će tužilac nakon što sasluša osumnjičene odlučiti da li će i protiv koga predložiti određivanje jednomjesečnog pritvora. Prijedlog će biti upućen Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

Svi uhapšeni u akciji se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge i oružja. Sumnja se da su duže vrijeme krijumčarili skank i prodavali ga zavisnicima na području Semberije i regije Birač.

Tokom akcije „Maped“ policija je kod uhapšenih pronašla i zaplijenila više od 11 kilograma modifikovane marihuane skank, šest pušaka, dva pištolja, sedam bombi, kao i elektronsku detonatorsku kapislu i 680 metaka raznih kalibara. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na crnom tržištu na oko 100.000 maraka.

Svi uhapšeni u akciji „Maped“ policiji su poznati od ranije po činjenju krivičnih djela. Trifković se dovodio u vezu s malverzacijama u vezi sa podjelom pomoći za poplavljene.

Vlado Kanjerić je zbog trgovine drogom bio uhapšen i u akciji „Gradina“ 2009. godine. On je zbog trgovine drogom hapšen i u zemljama Evropske unije, gdje je i odležao zatvorsku kaznu. Trifkovića je policija sumnjičila da je učestvovao u skrivanju deset tona brašna, koje je stiglo u humanitarnoj pomoći za ugrožene u majskim poplavama na području Šekovića.

Akciju „Maped“ su izveli pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Bijeljina uz angažovanje Jedinice za podršku iz Bijeljine i Zvornika.

U okviru ove akcije pretreseno je deset lokacija, a pretresi su izvedeni po naredbi Okružnog suda u Istočnom Sarajevu uz saradnju s okružnim tužilaštvima u Istočnom Sarajevu i Bijeljini.

Suspenzija

Šef Civilne zaštite Šekovići Miljan Lošić najvjerovatnije će biti suspendovan sa ove funkcije.

U opštini Šekovići juče nisu željeli da komentarišu njegovo hapšenje. Istakli su da će u skladu sa zakonom pokrenuti disciplinski postupak i suspenziju protiv njega, ako bude dokazano da je počinio djelo za koje ga policija tereti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se