5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Dodik ubjedljivo nadmašio Tadića u TV duelu

BANJALUKA – Milorad Dodik, kandidat za predsjednika RS ispred koalicije SNSD-DNS-SP, je u upravo završenom TV duelu na Alternativnoj televiziji ubjedljivo nadmašio svog protivkandidata iz Saveza za promjene Ognjena Tadića, pišu Nezavisne novine.

Tadić je veći dio svoje rasprave pokušao isprovocirati Dodika, a pravih ekonomskih problema i suštinske kritike prema vladajućoj koaliciji u RS gotovo da se nije ni dotakao. U nekoliko navrata pokušao je okriviti vlast za tešku ekonomsku situaciju u RS, ali njegovi argumenti nisu izgledali ubjedljivo. Dodik je naglasio da je pozicija RS pod vlašću SNSD-a neupitna, te da su plate, penzije uvećane 100 odsto u odnosu na prethodni period. Takođe je istakao da je saglasan da je ekonomija veoma važna, i da ozbiljne investicije i povećanje plata i penzije idu u prilog onome što radi sadašnja vlast, te da je priča o lošem stanju zasnovana na lažima opozicije, na šta je Tadić odgovorio da je potrošačaka korpa i status običnih građana najbolji pokazatelj ekonomske politike SNSD-a.

U nastavku debate o ekonomskim pitanjima Milorad Dodik je uprkos stalnim prekidanjima odbacio navode Tadića o prodaji  Eletroprivrede RS i dodao da neće biti privatizacije u tom sektoru. Takođe je raspravljajući o ekonomiji rekao da je RS  izgubila mnogo jer je vlast SDS-a i PDP-a svojevremeno  dala Sarajevu na upravljanje fiskalnu politiku RS. Dodik se osvrnuo na političku korupciju i naveo neke situacije, koje kako tvrdi su odlika SDS-a. Optužio je Ognjena Tadića da je kandidovao svog šofera i svog tjelohranitelja, koji ima problema sa narkoticima, na predsjedničku funkciju.

„Išao je u federalne medije i rekao da to nije uradio pa kasnije to demantovao. Toliko o njegovom kredibilitetu i poštovanju institucije predsjednika RS“, istakao  je Dodik. Dodao je da je  nosilac liste SDS-a u Istočnom Sarajevu Cicko Bjelica  proglašen krivim za prevaru a opet je na listi za izbore i da je to dokaz korupcije. Ognjen Tadić je, s druge strane istakao da jedan šofer nije primjer korupcije, i pitao je Dodika šta sa 350 miliona KM struje koja nestane u sistemu? Nažalost, nije bilo prave suštinske rasprave, a voditelj je nekoliko puta bezuspješno pokušavao kandidate vratiti na teme koje su bile postavljene u tri bloka: položaj RS, ekonomska pitanja i borba protiv korupcije.

Iako je Tadić Dodiku pokušao staviti primjedbu da ne vodi dijalog, čini se da je u 90 minuta koliko je emisija trajala najmanje bilo govora o problemima koji se najviše tiču građana.

[mom_video type=“youtube“ id=“CNAU5LyAGyM“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se