5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

50 godina od osnivanja: Proslava jubijela dječijeg vrtića „naša radost“

ZVORNIK – Dječiji vrtić „Naša radost“ obilježava veliki jubilej – 50 godina od osnivanja i rada.

U okviru proslave u četvrtak će biti održana Svečana akademija na kojoj će nastupiti mališani iz vrtića, biće prikazan film o radu ove predškolske ustanove, a između ostalog, učestvovaće i učenici Osnovne muzičke škole, te KUD-a „Sveti Sava“.

U okviru obilježavanja pola vijeka rada u petak će biti održan i Festival dječijeg muzičko-scenskog stvaralaštva uz učešće 12 predškolskih ustanova iz Republike Srpske i Srbije.

Direktor „Naše radosti“ Vukomir Stanković podsjetio je da je ova ustanova počela sa radom 1964. godine sa 20 djece i dva vaspitača, dok danas ima 350 djece sa kojima radi 26 vaspitača, a u saradnji sa Opštinom Zvornik organizovana su i igraonička i pripremna odjeljenja po seoskim mjesnim zajednicama pod sloganom „Vrtić u vašem mjestu“.

– Nekada se radilo u dvije prostorije, a danas radimo u namjenski napravljenom objektu u koji smo se uselili 2002. godine, koji je u posljednjih sedam godina opremljen po svim standardima, čijih je 10 prostorija moderno opremljeno i klimatizovano, a posjedujemo i sportsku salu. Tokom svih ovih godina imali smo izuzetnu saradnju sa Opštinom Zvornik, kao i sa Pedagoškim zavodom i resornim ministarstvom. I danas spadamo u red najboljih ustanova ovog tipa u Republici Srpskoj – ispričao je Stanković.

On je podsjetio da je 2007. godine tadašnji predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik zvorničkom vrtiću donirao sprave za dvorište, a Opština Zvornik travnati pokrivač. Nekoliko godina kasnije predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik donirao je 30.000 KM i tim sredstvima kuhinja je opremljena novim uređajima, a opremljena je i sportska sala za mališane.

Stanković je napomenuo da je u saradnji sa Opštinom Zvornik izvršena gasifikacija objekta i rekonstrukcija grijanja, čime se ostvaraju velike novčane uštede.

Ove godine Skupština opštine Zvornik dodijelila je ovoj jedinoj zvorničkoj predškolskoj ustanovi Zlatnu medalju „Stanko Nikolić“ za društveno odgovoran rad.

– To nam je veliko priznanje i satisfakcija za dosadašnji rad i podstrek da radimo još bolje ubuduće. Drago nam je i da su roditelji shvatili da je naš vrtić mjesto gdje se njihova djeca obrazuju i vaspitavaju, a ne samo čuvaju – istakao je Stanković koji je dodao da se zaposleni usavršavaju, te da redovno pohađaju planirane seminare, kao i da se svake godine nabavljaju nova didaktička sredstva i igračke.

Stanković je pozvao roditelje, mališane i ostale Zvorničane da proprate festivalske i druge događaje koji se organizuju u okviru velikog jubileja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se