18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

SNSD u Zvorniku danas zvanično započeo predizbornu kampanju

Postavljanjem mobilnog plakata „Za pobjedu Srpske“ danas je u Zvorniku zvanično počela predizborna kampanja ove stranke.

Kandidat SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Lazar Prodanović rekao je da ova stranka danas sedmi put započinje kapmanju za pobjedu SNSD-a u Zvorniku i za pobjedu Republike Srpske.

– Zato vas pozivam da ponovo date podršku našem kandidatu za predsjednika RS Miloradu Dodiku koji me je zamolio da prenesem građanima Zvornika zahvalnost za povjerenje koje su ukazali SNSD-u za češće u vlasti i podršku da istrajemo u ovoj aktivnosti. Pozivam vas da podržimo i Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva, našu listu za Narodnu skupštinu, naše kandidate Obrena Markovića i Dušicu Savić, kao i listu za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH čiji sam ja nosilac – pozvao je Prodanović.

On je poručio građanima da će kandidati SNSD-a poštovati Ustav RS i dejtonski Ustav BiH, te da će donositi zakone koji su u interesu građana, kao i da neće dozvoliti bilo kakav prenos nadležnosti.

– Hvala vam za sve podrške do sada, pozivam vas da zajedno učestvujemo i u ovoj borbi do 12. oktobra, za pobjedu Srpske – istakao je Prodanović poručivši da su kandidati SNSD-a sigurni pobjednici.

Dušica Savić, kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske rekla je da je u svom dosadašnjem četvorogodišnjem mandatu u NSRS najviše ponosna na rekonstrukciju zvorničkog porodilišta čime su stvoreni mnogo bolji i ljepši uslovi za majke koje se porađaju i one buduće.

– Viđaćemo se kroz predizbornu kampanju i razgovarati na različite teme, ali najvažnije je da znate da su izbori 12. oktobra izbori za sve vas i nemojte da ih shvatite kao izbore za ovog ili onog kandidata. Važni su za sve vas, vaše porodice, vašu djecu. Takođe, 12. oktobra potrebno je da date podršku Miloradu Dodiku, Željki Cvijanović, Lazaru Prodanoviću, Obrenu Markoviću i meni. Ponosna sam što ste zajedno sa nama dio velike SNSD porodice – poručila je Savićeva.

Obren Marković, kandidat SNSD-a za NSRS istakao je da kada pogleda sve one koji su prisutni na ozvaničavanju početka kampanje SNSD-a u Zvorniku, vidi snagu i popdršku koja će dovesti do pobjede na izborima.

– Uvjeren sam da će Milorad Dodik biti ponovo predsjednik RS, da će Željka Cvijanović biti član Predsjedništva, a nas troje iz Zvornika biti ti koji ćemo predstavljati Zvornik i u narednom periodu. Potpuno sam siguran da ćemo napraviti još veći rezultat nego do sada i pozivam vas, na početku kampanje, da radimo zajedno u interesu svih nas, Zvornika i Republike Srpske – pozvao je Marković.

Građanima se obratio i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović koji je rekao da SNSD-u treba njihova podrška da bi krenuli dalje.

– Već osmu godinu u Zvorniku lokalnu vlast ima SNSD, a devetu godinu na nivou RS i BiH, rezultati su vidljivi, mnogo toga smo napravili u teškim vremenima i gdje god da pogledate u Zvorniku vidjećete nešto što je urađeno da ljudi ovdje bolje žive, da naša djeca idu u bolje škole. Svi treba da stanemo u isti stroj, SNSD mora pobjediti i ovaj put i ja sam u tu pobjedu siguran – rekao je Stevanović.

Ljiljana Toholj, predsjednik Izvršnog odbora Aktiva žena SNSD-a Zvornik podsjetila je na rezultate SNSD-a u prethodnom periodu.

Početkom 2006. godine u veoma teško vrijeme velikih pritisaka na RS i pokušaja reformi, Milorad Dodik prihvata mandat za predsjendika Vlade RS i po drugi put sjeda na premijersko mjesto. Na tim Opštim izborima SNSD odnosi veliku pobjedu.

Dodik je na poziciji premijera sve do kraja 2010. godine kada je na izborima izabran za predsjednika RS. SNSD po prvi put ima i predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Od 2006. godine do danas Milorad Dodik je na najbolji način štitio dejtonsku poziciju Srpske, sačuvao Policiju Srpske, te zaustavio prenos nadležnosti sa nivoa RS na nivo BiH.

– To je lider SNSD-a i kandidat za Predsjednika RS – poručeno je danas.

Od 2006. godine do 2010. godine broj članova SNSD-a se udvostručio i dostigao cifru od 140.000. Lokalni izbori 2008. godine su nastavak odličnih rezultata SNSD-a, a stranka je i nakon Opštih izbora 2010. godine ostala najjača stranka u RS. U NSRS ima 37 poslanika i član je vladajuće koalicije sa DNS i SP.

U Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine SNSD ima 8 poslanika.

Na Opštim izborima 2010. godine i srpski član predsjedništva izabran je iz reda SNSD-a, to je Nebojša Radmanović. Predsjednik NSRS je takođe iz SNSD-a – Igor Radojičić, kao i predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović koja je u jednom od najtežih perioda u RS nakon rata, u vrijeme majskih poplava pokazala odgovornost prema građanima kao premijer, te pokazala da je u stanju odgovoriti na sve izazove konkretnim radom i odgovornošću.

SNSD nastavlja da raste i u kampanju za ovogodišnje izbore ulazi kao najveća i najorganizovanija politička stranka u RS i BiH. Posebno je evidentan rast broja mladih članova što je garancija dugoročnog uspjeha na političkoj sceni.

U Zvorniku, od 2007. godine, kada je SNSD preuzeo lokalnu vlast na čelu sa načelnikom Zoranom Stevanovićem, učinjeno je sve da grad i opština postanu bolje mjesto za život svih građana. Urađeno je mnogo toga, a najvažniji projekti su rekonstrukcija gradskih ulica, vodovod „Zvornik Sjever“, izgradnja škola u Karakaju i Branjevu, dvije fiskulturne sale pri srednjoj školi u Zvorniku i osnovnoj školi u Čelopeku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se