23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Posjete djece biblioteci

SREBRENICA – U okviru obilježavanja Nedjelje djeteta, Narodna biblioteka Srebrenica, u saradnji sa obdaništem i osnovnim školama iz ove opštine, organizuje posjete predškolske djece i učenika prvog i drugog razreda biblioteci i muzejskoj zbirci u njenom sastavu.

Bibliotekar Violeta Radić rekla je da je ovo tradicionalna aktivnost čiji je cilj da se mališani upoznaju o sadržaju biblioteke i muzejske zbirke, te da im se objasni da su knjige i drugi sadržaji koje organizuje ova ustanova dostupni i njima.

„Organizovaćemo radionice na kojima će djeca pisati literarne sastave i crtati, a radovi će biti objedinjeni i štampani pod naslovom `Moja prva knjiga“, rekla je Radićeva Srni.

Ona je dodala da je ovo deseta, jubilarna godina da se u biblioteci organizuju prijemi i radionice za predškolsku djecu i prvačiće, te da u okviru tih aktivnosti nastaju radovi od kojih se svake godine štampa „Moja prva knjiga“ za tu godinu i u opusu ove ustanove ostaje po jedno izdanje te knjige.

Radićeva je navela da će, nakon organizovanja radionica, u čitaonici biblioteke biti priređena izložba đačkih radova nastalih u okviru Nedjelje djeteta u ovoj ustanovi u posljednjih 10 godina.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se