5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Obilježeno sedam godina od smrti Milana Jelića (foto)

MODRIČA – U Modriči je danas obilježeno sedam godina od smrti predsjednika Republike Srpske Milana Jelića i tim povodom Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom služio je parastos na Gradskom groblju.

Prethodno su cvijeće na Jelićev grob položili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić, ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović, ministar pravde Gorana Zlatković i ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske.

Osim članova porodice, cvijeće su položili i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, te delegacije republičkih institucija, organizacija, opštine Modriča i brojni prijatelji pokojnog predsjednika.

Dodik je rekao da je Republika Srpska izgubila predsjednika, velikog privrednika, dobrog čovjeka, supruga, oca, sportskog radnika, te da ni sedam godina nakon njegove prerane smrti tuga ne prestaje.

„Ostaje da živi sjećanje na Jelića, što potrđuje dolazak velikog broja prijatelja svake godine na njegov grob“, istakao je Dodik.

On je napomenuo da je Republika Srpska pokazala dostojanstvo kada je Jelić sahranjivan i poštovanje za ono što je činio.

Jelićev sin Petar rekao je da njegov otac, i sedam godina poslije smrti, živi u lijepim uspomenama brojnih prijatelja, saradnika i građana Republike Srpske i šire.

Jelić je rođen 26. marta 1956. godine u Koprivni, a preminuo 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara.

Smrt ga je zatekla na funkciji predsjednika Republike Srpske, potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.

Obavljao je funkciju generalnog direktora preduzeća „8. septembar“ u Modriči i generalnog direktora Rafinerije ulja Modriča.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se